• 瀏覽: 81,903
  • 回覆: 242
  • 追帖: 5
+3

幼稚園有排都唔反得啦

引用:
原帖由 ka2990hk 於 2020-2-14 09:46 AM 發表

現在大多幼稚園不要錢,用錢都是私人,讀得私人點會去大抽獎政府派位,都係想上直資同私小,你如果唔係名私幼畢業,好學位點收你
不要錢?
邊間
間間都收學費咼
主要幼稚園有老師睇住大半日
學野其次

引用:
原帖由 qfa3150 於 2020-2-14 05:27 PM 發表

完全同意!

本來仔女返學,大人安樂

而家又要煩多樣!
仔女要揾人睇住
才出得街或反工

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2020-2-14 06:49 PM 發表

不要錢?
邊間
間間都收學費咼
主要幼稚園有老師睇住大半日
學野其次
如果政府就1000左右,私人就5000,為左1000去退學?

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2020-2-14 10:30 AM 發表

幼稚園畢業可以戴四方帽影相,都算是一個兒時回憶 (我有),所以其實幼稚園畢業都有少少用既...
晒膠氣

引用:
原帖由 ka2990hk 於 2020-2-14 05:51 PM 發表

如果政府就1000左右,私人就5000,為左1000去退學?
退學無問題
好似私校
無理由無上堂仲要交學費
夜學周時有退學情況

引用:
原帖由 LauLQ 於 2020-2-14 10:12 AM 發表

N班呀, 你有無仔女架.....
佢應該無子女
有仔女嘅就一定明
用另一個例子,上興趣班逐個月比錢,成個1-2月無堂上仲要繼續比錢,有沒人肯比?

HK吾適合定居

引用:
原帖由 石子宏 於 2020-2-14 09:51 AM 發表

新冠肺炎疫情持續擴散,本港昨再多3宗確診個案。教育局長楊潤雄昨宣布,為免疫情在校園蔓延,全港學校的復課日期,由上月底預計的3月2日,延後兩周至「不早於3月16日」,同時取消小六升中的第三次呈分試。對於停課期間,有幼稚園出現退學潮,不少學校面臨財政危機, ...
N班,接近$4000/月,由11月到而家各種原因,番左30日左右,學費就交左4個月,好難唔退學!

引用:
原帖由 石子宏 於 2020-2-14 09:51 AM 發表
新冠肺炎疫情持續擴散,本港昨再多3宗確診個案。教育局長楊潤雄昨宣布,為免疫情在校園蔓延,全港學校的復課日期,由上月底預計的3月2日,延後兩周至「不早於3月16日」,同時取消小六升中的第三次呈分試。對於停課期間,有幼稚園出現退學潮,不少學校面臨財政危機, ...
其實DSE可以照常,因為學生考試時多數分開坐,入試埸都會幹口罩,唔會好大影響。

好野D黃老師就尼冇工返

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]