• 瀏覽: 72,936
  • 回覆: 242
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 200888 於 14-2-2020 10:49 發表

60%係黃(要攬炒殺人放火打劫用磚頭殺阿伯),
40%係藍(要和平安定),
睇區選投票比例分類,非常科學
既然60%係黃,按少數服從多數嘅理論,即係香港人(包括藍屍)認同依個理念啦!

《完》

行不改名,坐不改姓,呂小布!
引用:
原帖由 Reporterdog 於 16-2-2020 05:34 發表

香港嘅學校同教師根本同畜牲無分別,比細路佢哋教,咪盞社會多隻曱甴
最起佢哋唔會是非不分同勾結黑社會勢力

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

可以退學一定退,尤其N班

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kwailo1233789 於 2020-2-16 05:29 AM 發表

(1)濫用暴力:
警察虐畜、殘酷對待街上流浪狗的確可惡。
(2)警方冇包庇黑社會:
佢哋冇同陀地傾過偈夾埋對付一群蕩失路走入元朗流浪狗。警方對待兩幫人開片嘅做法係(由英國管治時起)由得佢哋互相殘殺來解決,當開始有傷亡時便出來鎮壓收拾殘局。其實黃絲暴徒到處破壞公共設施,掟汽油彈及傷人(所謂私了)根本仲衰撚過黑社會,7月21日班冚家產黃絲暴徒高調宣稱入元朗踩場係自已攞嚟衰,買棺材唔知訂。 ...
(1)你唔識分人定狗係你既問題,無改變濫用暴力呢個情況
(2) 你話示威者又好暴徒又好,警方都十分積極強硬拘捕,憑影片已經作出調查及捉人,但對黑社會就軟到當唔和,警方早兩日已知黑社會行動但無預備,一係包庇一係失職,況且如果當日有心入元朗攪事,D人就唔會無裝備就人去任人打

犯法咪正常程序去拘捕,但唔係對唔同人作選擇性執法囉…最近兩個月已經得好少示演或街頭暴力,咪又係嚴重違泊唔理…

過年前就收左2月嗝學費啦,又唔退錢,宜家準備叫人交3月嗝學費,你做家長你點姦啊?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eason1001 於 2020-2-14 11:14 AM 發表

全靠香港政府,多得林鄭,香港係2020年過得非常精彩
無林鄭
可能2o19都過唔到😏😏🤭🤭

回覆 引用 TOP

其實幼稚園唔讀都冇問題,大把人係直接入小學

回覆 引用 TOP

學費好貴啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ovshk 於 2020-2-16 08:29 AM 發表

(1)你唔識分人定狗係你既問題,無改變濫用暴力呢個情況
(2) 你話示威者又好暴徒又好,警方都十分積極強硬拘捕,憑影片已經作出調查及捉人,但對黑社會就軟到當唔和,警方早兩日已知黑社會行動但無預備,一係包庇一係失職,況且如果當日有心入元朗攪事,D人就唔會無裝備就人去任人打

犯法咪正常程序去拘捕,但唔係對唔同人作選擇性執法囉…最近兩個月已經得好少示演或街頭暴力,咪又係嚴重違泊唔理&h ...
傷港現最大社團
乞兒泛暴派
最大經濟體糸
王色圈
但王人又走去籃店食飯
乞兒泛暴又怕被拉

引用:
原帖由 黃昏污濁的榴槤 於 2020-2-16 10:46 AM 發表

傷港現最大社團
乞兒泛暴派
最大經濟體糸
王色圈
但王人又走去籃店食飯
乞兒泛暴又怕被拉
有組織有話事人既先叫社團,咁依家你口中既泛暴派有幾多人?邊個係老大?你知既話咪報警拉佢囉,其實係你亂吹定警察無料到唔敢拉呀?黑社會老大佢地就唔會拉…

這裡的網絡維穩員真的很影響討論質素啊!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ar2man 於 2020-2-14 10:46 發表

遲些大裁員, 那有錢讀,N 班學費平都5千,貴要成一萬。

班教協老師唔係成日支持攬炒嗎
N班本身係超牟利,大家其實吾洗咁擔心佢哋財政

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ovshk 於 2020-2-16 11:25 AM 發表

有組織有話事人既先叫社團,咁依家你口中既泛暴派有幾多人?邊個係老大?你知既話咪報警拉佢囉,其實係你亂吹定警察無料到唔敢拉呀?黑社會老大佢地就唔會拉… ...
難道你知黑社會襯團大佬係邊果
你看下社團條例先講吧

引用:
原帖由 黃昏污濁的榴槤 於 2020-2-16 12:24 PM 發表

難道你知黑社會襯團大佬係邊果
你看下社團條例先講吧
咁警方都幾廢,咁多年都接唔到不同黑社會大佬

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]