• 瀏覽: 81,955
  • 回覆: 242
  • 追帖: 5
+3
引用:
原帖由 世界真虛假 於 2020-2-14 10:27 AM 發表
想問呢班黃教師係咪照出糧?
點解係黃?你點知唔係籃?唔可以非黃非籃?
只識抽水分化

引用:
原帖由 wingyck 於 2020-2-14 10:21 AM 發表
幼稚園不用畢業, 甚至幼稚園是不用讀的.
年齡到了, 可以報名讀小一. 可以自行搵學校, 或者到民政事務處拿 報讀小一的申請表就可以.
現在大多幼稚園不要錢,用錢都是私人,讀得私人點會去大抽獎政府派位,都係想上直資同私小,你如果唔係名私幼畢業,好學位點收你

遲些大裁員, 那有錢讀,N 班學費平都5千,貴要成一萬。

班教協老師唔係成日支持攬炒嗎

引用:
原帖由 ovshk 於 2020-2-14 10:44 AM 發表

點解係黃?你點知唔係籃?唔可以非黃非籃?
只識抽水分化
60%係黃(要攬炒殺人放火打劫用磚頭殺阿伯),
40%係藍(要和平安定),
睇區選投票比例分類,非常科學

讀N班和私校K3,又已經有offer的,真係有意欲退校。學校醒水的,應該一早要講延遲暑假補課。

原來講緊n班,我仲諗明明k1一3有全額津貼點解要退學。

引用:
原帖由 200888 於 2020-2-14 10:49 AM 發表

60%係黃(要攬炒殺人放火打劫用磚頭殺阿伯),
40%係藍(要和平安定),
睇區選投票比例分類,非常科學
非常科學?
白票同無投既票有幾多?
投葉建源既人可以不支持佢,只係唔想蔡若蓮做咁得唔得?
你話投葉建源既人要攬炒殺人放火打劫用磚頭殺阿伯,咁人地話投蔡若蓮既人就要濫用暴力包庇黑社會又得唔得?

抽水就抽水啦…

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2020-2-14 10:30 AM 發表

幼稚園畢業可以戴四方帽影相,都算是一個兒時回憶 (我有),所以其實幼稚園畢業都有少少用既...
去影樓影都得啦,到大個都唔會記得詳細

引用:
原帖由 ovshk 於 2020-2-14 10:58 AM 發表

非常科學?
白票同無投既票有幾多?
投葉建源既人可以不支持佢,只係唔想蔡若蓮做咁得唔得?
你話投葉建源既人要攬炒殺人放火打劫用磚頭殺阿伯,咁人地話投蔡若蓮既人就要濫用暴力包庇黑社會又得唔得?

抽水就抽水啦… ...
擺明啦,好地地呢個新聞係講細路仔復課安排。好地地問一句「咁D教師係咪正常出糧」唔得既,硬係要加顏色。所以唔好講咩「在香港就要講政治」「除非你不吃香港煙火」呢D廢話。

我個女正正就是N班,二月三月肯定白交學費,要退學仲要提早一個月通知,我俾埋機會佢三月
即係最少白比三個月學費

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-2-14 10:44 AM 發表

退既應該係 n 班 .. K1 - K3 有學卷 .. 如果讀半日接近全免 .. 尤其係 K3 .. 正常都唔會退 .. 依家已經立立亂 .. 退左學 .. 升小一點算呀
如果私校要硬食

引用:
原帖由 wpk 於 2020-2-14 10:29 AM 發表

全對。係香港人自己扭曲晒,N班都去打崩頭
香港人成日驚輸在起跑線, 但係佢哋唔明白,起跑線贏定輸,根本唔重要。有啲人成條起跑線都完全冇跑過,但係到最後,都係贏曬你哋19條街!!!😉

全靠香港政府,多得林鄭,香港係2020年過得非常精彩

引用:
原帖由 Cam@adian 於 2020-2-14 10:15 AM 發表

法例好似冇講一定要幼稚園畢業才可上小學,有冇ching 可以查到?
有人冇讀幼稚圍都上到小學

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]