• 瀏覽: 4,631
  • 回覆: 81
  • 追帖: 1
+4
啲人俾人扣咗錢,已經唂乜氣啦!有啲比人一晚九次(扣數)。如果啲貨都羅唔到,真係做左笨實仔啊。

告佢老母詐騙啦

可能是騙局,表面賣口罩,實質是眾籌。

呢個小事都做唔好。但又經常鬧政府。事實證明講與做系完全唔同。希望佢哋有所體會。

引用:
原帖由 炎夏大雞翼 於 2020-2-14 09:44 AM 發表
唔知這批口罩是船運還是空運來港的 按照照片來看似乎是船運的 如果是船運的話 我們真的要「讚」一下眾志的未卜先知了 船運有美國來港 路途需要差不多17天(快船)而且還要兩邊的報關及清關手續 10萬個口罩不可能是整櫃 那麼相對時間會較長 加上採購時間 也就是說眾志在差不多2個月前(19年12月中旬)就知道疫情爆發 ...
呢批本來用來示威時用

上痴瘋屋企要佢交代

唔兜一轉老尾,點有藉口轉錢尾角洗錢呀?

引用:
原帖由 炎夏大雞翼 於 2020-2-14 09:44 AM 發表
唔知這批口罩是船運還是空運來港的 按照照片來看似乎是船運的 如果是船運的話 我們真的要「讚」一下眾志的未卜先知了 船運有美國來港 路途需要差不多17天(快船)而且還要兩邊的報關及清關手續 10萬個口罩不可能是整櫃 那麼相對時間會較長 加上採購時間 也就是說眾志在差不多2個月前(19年12月中旬)就知道疫情爆發 ...
我未見過貨櫃內籠咁樣啊!佢口罩係普通乾貨,貨櫃內籠唔會係咁樣囉!

我螺美國貨,坐地影印機體積,100kg多d, fedex空運1星期內到門口, 3000幾港幣運費

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-2-14 10:15 AM 發表
我螺美國貨,坐地影印機體積,100kg多d, fedex空運1星期內到門口, 3000幾港幣運費
FedEx international priority 2 日, international economy 3日。早前問過。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]