• 瀏覽: 9,656
  • 回覆: 305
+7
引用:
原帖由 apmichael 於 2020-2-14 10:32 AM 發表

內地個個人都自動自覺,唔使更多警察,係缺醫護。所以應該送啲罷工嘅上去就啱
你不如話將武漢肺炎病人送來香港醫啦,醫院無床位就住係你屋企,由你去照顧,好嗎?

引用:
原帖由 西門町 於 2020-2-14 10:20 AM 發表

你咁叻你唔跟埋佢去武漢,你根本係叫人衝自己鬆,收聲啦
收聲?

引用:
原帖由 西門町 於 2020-2-14 10:41 AM 發表

你不如話將武漢肺炎病人送來香港醫啦,醫院無床位就住係你屋企,由你去照顧,好嗎?
中國政府先冇你咁無恥將個問題交畀人

引用:
原帖由 cyberport555 於 2020-2-14 10:33 AM 發表
仁心仁術。
仁心仁術就唔會丟低香港人唔理走去大陸

引用:
原帖由 atkatk002 於 2020-2-14 10:07 AM 發表
我聽人講,真正醫治病人,應該罷工。
盧醫生咁做,是否不妥?
黑醫護話罷工先可以救到病人

真係當香港人傻

引用:
原帖由 西門町 於 2020-2-14 10:36 AM 發表

佢仲衰過罷工,去武漢惹病毒返黎傳播比香港人
返嚟後一定要先嚴查及隔離先啦,確保冇病毒🦠。你冇常識咩

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-2-14 10:42 AM 發表

中國政府先冇你咁無恥將個問題交畀人
咁點解又要香港醫生丟低香港人唔理,去大陸醫大陸人呢?

引用:
原帖由 kelvin.... 於 2020-2-14 10:45 AM 發表

返嚟後一定要先嚴查及隔離先啦,確保冇病毒🦠。你冇常識咩
咁安全,你跟埋佢去武漢囉!

講就無敵,仲唔去

引用:
原帖由 西門町 於 2020-2-14 10:48 AM 發表

咁安全,你跟埋佢去武漢囉!
我都唔係醫護人員

引用:
原帖由 西門町 於 2020-2-14 10:33 AM 發表

咁你叫埋林鄭去武漢幫手囉,大家都係中國人,我持有英國國民海外護照,我係英國人黎架
賣國賊冇骨氣丟曬中國人架!你堂堂一個中國人竟然放棄中國國籍入籍西方國家😡

引用:
原帖由 janesand 於 2020-2-14 08:51 發表
武漢自爆發新型冠狀病毒肺炎後,疫情一度擴大,至今仍未能受控。除內地多省的數以萬計醫護人員無懼風險前往武漢醫院作前線支援外,香港亦有首批醫護計畫前往武漢醫院支援。消息指,香港大學深圳醫院院長、肝臟移植權威盧寵茂教授,將率領包括香港十二名醫護在內的團隊到武漢作前線支援。盧寵茂昨接受本報查詢時,承認有計畫到武漢醫院支援,但仍有頗多不同因素需要解決,確實行程稍後會再公布。
https://static ...

引用:
原帖由 大日本天皇陛下 於 2020-2-14 10:49 AM 發表
賣國賊冇骨氣丟曬中國人架!你堂堂一個中國人竟然放棄中國國籍入籍西方國家😡
你話緊林鄭老公同佢兩個仔呀?

引用:
原帖由 極速前進 於 2020-2-14 10:49 AM 發表

你去大灣區幫手照顧肺炎病人囓,有香港人唔關心,走去關心大陸人

唔理香港肺炎病人,走去關心大陸人嘅人,無資格做香港人,請你地移民去武漢做大陸人,永遠唔好返香港

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]