• 瀏覽: 9,681
  • 回覆: 305
+7
引用:
原帖由 songsong17 於 2020-2-14 09:36 AM 發表
疫症控制唔到, 香港都難獨善其身...
如果有足夠口罩都要繼續搶時,都應該好好考慮民個問題...
if 個柒個玩罷工, 控條毛咩

仁醫仁心/💪

附件

9ce4bf2fgy1gbrp6woqv2j20hb0bh7h0.jpg(40.04 KB)

廢青囗中嘅廢老,但呢班人先有醫德有道德,香港靠新一代真係死得,香港教育好大問題

係就好 .  快撚啲上武漢, 死鳩咗佢

醫者仁心

引用:
原帖由 janesand 於 2020-2-14 08:51 AM 發表
  武漢自爆發新型冠狀病毒肺炎後,疫情一度擴大,至今仍未能受控。除內地多省的數以萬計醫護人員無懼風險前往武漢醫院作前線支援外,香港亦有首批醫護計畫前往武漢醫院支援。消息指,香港大學深圳醫院院長、肝臟移植權威盧寵茂教授,將率領包括香港十二名醫護在內的團隊到武漢作前線支援。盧寵茂昨接受本報查詢時,承認有計畫到武漢醫院支援,但仍有頗多不同因素需要解決,確實行程稍後會再公布。
https://static ...
擬……

我聽人講,真正醫治病人,應該罷工。
盧醫生咁做,是否不妥?

直得支持,忠誠勇武班冚家摌又狗縮

引用:
原帖由 tttt123456 於 2020-2-14 09:57 AM 發表
係就好 .  快撚啲上武漢, 死鳩咗佢
如果你覺得大陸是你的敵人而不是病毒,咁你就是好無知!2009 年美國不知名病毒肆虐,幾千萬人感染,死了兩萬人,當時各國受牽連,但都互相幫助。現在大陸出事,自己身為中國人都落井下石⋯⋯

引用:
原帖由 大日本天皇陛下 於 2020-2-14 09:06 AM 發表
有仁心,好醫生👍👍
有香港人唔救走去救大陸人,我話佢賣港就真

引用:
原帖由 打雜天使 於 2020-2-14 09:10 AM 發表
Good!  盧醫生你 哋有足夠資源! 有足夠防護裝備 保護到你哋團隊 上去支援武漢醫院囉!
你咁叻你唔跟埋佢去武漢,你根本係叫人衝自己鬆,收聲啦

引用:
原帖由 橫財神 於 2020-2-14 09:27 AM 發表
盧醫生一手帶領香港肝臟手術技術達世界頂尖,又會在危難時挺身而出,真令人敬佩。這才是我心目中的醫生
佢唔理香港人走去救大陸人,根本係賣港

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2020-2-14 09:07 AM 發表
有人要逃走

https://medicalinspire.com/web/posts/47174
正垃圾

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]