• 瀏覽: 9,682
  • 回覆: 305
+7
香港人齊心抗疫,醫護人員加油💪

引用:
原帖由 西門町 於 2020-2-15 07:02 AM 發表

咁香港係中國領土,武漢又係中國領土,咁你快啲同屋企人去武漢幫手照顧肺炎病人啦!大家都係中國人,血濃於水,我就去英國享受英式下午茶 ...
只有啲無知嘅人先至會咁講,武漢有肺炎病人就要叫人去?你如果唔係蠢呢就係儍囉。係中國人都去,咁你話自己去英國享受英式下午茶,應該就係英國人,咁點解係英國人又會留喺香港呢?哦,對,你根本唔係香港人,更應該唔係喺香港住嘅,即係外國人囉。奇怪,呢啲外國人竟然出帖唔係用英文或自己國家語言,去用中文喎。
記住呀,千萬唔好來香港呀,香港係中國領土,嗰啲話「咁香港係中國領土,武漢又係中國領土,咁你快啲同屋企人去武漢幫手照顧肺炎病人啦!」嘅人,如果留係中國領土,就記得快啲同屋企人去武漢幫手啦,講得出嗰個無理由自己做唔到嘅。

引用:
原帖由 西門町 於 2020-2-15 01:55 PM 發表

香港醫生要服務香港人,點解要服務深圳市民,香港人前世欠咗大陸人咩?
內地既水要服務內地人,點解要服務香港市民,內地人前世欠咗香港人咩?
內地既豬肉服務內地人,點解要服務香港市民,內地人前世欠咗香港人咩?
內地既菜服務內地人,點解要服務香港市民,內地人前世欠咗香港人咩?
.....

引用:
原帖由 x201191 於 2020-2-15 02:44 PM 發表

內地既水要服務內地人,點解要服務香港市民,內地人前世欠咗香港人咩?
內地既豬肉服務內地人,點解要服務香港市民,內地人前世欠咗香港人咩?
內地既菜服務內地人,點解要服務香港市民,內地人前世欠咗香港人咩?
..... ...
大陸嘅東江水,豬肉,菜全部免費送比香港人架,係香港人用錢同大陸人買架,係香港人比錢大陸人賺,無香港人同大陸人買野,大陸人窮到一個仙都無啦,大陸人要多謝香港人就真

香港人同大陸人永遠勢不兩立,大陸人係香港人嘅頭號敵人

救人不分國界種族政見,讚!

引用:
原帖由 cary2006 於 2020-2-15 03:42 PM 發表
咁點解大陸醫生唔來香港幫手醫治香港肺炎病人呢? 大陸人淨係識得攞香港人著數

引用:
原帖由 cary2006 於 2020-2-15 03:42 PM 發表
咁點解大陸醫生唔來香港救香港人,要香港人去大陸救大陸人呢

引用:
原帖由 秋天疑惑的OL 於 2020-2-15 03:57 PM 發表

向無私奉獻!逆行者致敬!加油!
你意思係向黃之鋒同何韻詩致敬嗎? 我都係咁話,何韻詩加油

引用:
原帖由 西門町 於 2020-2-14 10:25 AM 發表

你跟埋佢去武漢啦,賣港去討好大陸人,去咗武漢以後唔好返香港
呆灣人就是無知同無恥,香港人認同中國人身份,去救每一個國民,包括香港人,但呆灣仔就是要挑撥離間,搞族群對立,呆灣仔的自私和無恥本性,你完全表現晒岀來,阿呆.灣.人

呢班柒頭起左程呀??

拿拿臨去啦..唔好返黎播毒
定係等幾個月之後疫情過去先上去做SHOW 

引用:
原帖由 花寶多小強 於 2020-2-15 04:18 PM 發表

呆灣人就是無知同無恥,香港人認同中國人身份,去救每一個國民,包括香港人,但呆灣仔就是要挑撥離間,搞族群對立,呆灣仔的自私和無恥本性,你完全表現晒岀來,阿呆.灣.人 ...
咁你幾時起程去武漢照顧肺炎病人呢? 祝你好運,去咗唔 好返香港播毒呀!

引用:
原帖由 西門町 於 2020-2-14 02:20 PM 發表

大陸人將肺炎病毒傳比香港人,大陸人係香港人嘅敵人
你呢隻呆灣賤種,派來香港散播仇恨,中華冥國係香港人的敵人,不共戴天

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]