• 瀏覽: 7,383
  • 回覆: 95
本是同根生相煎何太急

引用:
原帖由 Janeanek 於 2020-2-14 08:44 AM 發表
抗「疫」戰鬥進入後期拉鋸戰,萬眾一心使病毒冇咗一開始肆虐時嘅瘋狂同囂張。香港同大陸一齊,眼睇就要迎來抗擊新冠肺炎阻擊戰嘅曙光,偏偏嗰班亂港禍港嘅跳樑小丑又坐唔住,佢哋好似就見唔到香港好,見唔到香港人過舒服嘅日子。為守衛香港,抗擊病毒,香港各界都傾盡全力支援疫情防控工作。香港民間團體自發籌措抗疫資金,佛教聯合會、新地集團捐咗大量口罩等防護物資,好多愛港人士呼籲市民攜手助力疫情防控,同舟共濟,共克時艱 ...
治亂世用重典!
唔用重刑難治世.

人渣垃圾
黑護偷醫護物資、
黃台超囤積米糧、廁紙、口罩、
黑媒不盡不實報導挑撥仇恨

若果肺炎當日喺反送中裏面佢哋會唔會出嚟搗亂

引用:
原帖由 gakoduck 於 2020-2-14 09:32 AM 發表
速立23條,刻不容緩
支持!

全中國只有香港係呢D抗疫時候係度玩政治

好L難

引用:
原帖由 我係小甜甜 於 2020-2-14 10:19 AM 發表

林鄭會立23條嗎?
睇個勢,可能會做,因為已經拖咗23年,再難揾籍口去推,五十年不變就離得番一半時間咋。

引用:
原帖由 Janeanek 於 2020-2-14 08:44 發表
抗「疫」戰鬥進入後期拉鋸戰,萬眾一心使病毒冇咗一開始肆虐時嘅瘋狂同囂張。香港同大陸一齊,眼睇就要迎來抗擊新冠肺炎阻擊戰嘅曙光,偏偏嗰班亂港禍港嘅跳樑小丑又坐唔住,佢哋好似就見唔到香港好,見唔到香港人過舒服嘅日子。為守衛香港,抗擊病毒,香港各界都傾盡全力支援疫情防控工作。香港民間團體自發籌措抗疫資金,佛教聯合會、新地集團捐咗大量口罩等防護物資,好多愛港人士呼籲市民攜手助力疫情防控,同舟共濟,共克時艱 ...
要齊心抗疫,睇怕要阿爺接管香港,才有齊心的一日😪

非法軍政府亂港無法無天

引用:
原帖由 喜歡貓的人 於 2020-2-14 09:46 AM 發表
死曱甴最自私,啲死曱甴仲要係網上呃錢賣口罩😡
根本係錢作怪....

不要期待壞人覺悟改過;
要求政府強力打擊罪犯。

香港暴動加病毒攻擊係敵人一連串行動對中港嘅經濟打擊,點可能會停比你呢?所以港人抗疫加打曱甴係必須同步進行,決一不可。

班仆街仲要製造恐慌,混亂⋯ 跟住就撲出嚟吠,吠政府

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]