• 瀏覽: 3,914
  • 回覆: 76
+4
個個都話「賺錢唔見你分出嚟!黑心企業!」,但係其實間公司年年賺10億又點?只要份人工佢有出俾你,個價你又願意做已經係一個正常的關係互不相欠,公司賺錢會派下錢當然好,賺錢老馮要全部分晒俾員工㗎?

出面咁多裁員,佢肯8折糧養住幾百人都算係咁啦,大條道理可以炒人,講真呢個時勢,你情願佢補水一個月炒你之後失業定8折頂住先?我估打工個班揀後者囉!

減薪+雞人, 攬炒係咁架la, 唔通加人工咩 on 9

6成人支持

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-2-14 07:32 AM 發表

6成人支持
下次唔去投票 咪再自食其果

曱甴害人無數 

我識得班商戶,14年佢地支持佔中佔旺,
今日已經視曱甴如仇人

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-2-14 07:42 AM 發表

下次唔去投票 咪再自食其果
對我冇影響, 咪食花生lor

區議會又泛人佔9成
叫d議員收集自己區既意見, 再向正苦反映啦

做野咪一樣做返8成囉,得吓蛇吓王瞓吓覺補返數

引用:
原帖由 西門町 於 2020-2-14 07:52 AM 發表
講真,香港人做野肯拎5成功力出黎已經好有良心。

中午食飯大把位坐,同以前唔同,不過又多左d人叫外賣。食店同旅遊真係好慘。8折真係好難接受,打工仔立場,生意好定壞唔關我事。真係好多公司以前賺錢又唔會分多d花紅

引用:
原帖由 西門町 於 2020-2-14 07:52 AM 發表
咪岩lor, 蛇王炒, 唔使補tim

香港中箭

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-2-14 07:32 AM 發表

6成人支持
6成香港人支持攬炒

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-2-14 07:47 AM 發表

對我冇影響, 咪食花生lor
佢地投得犯民本土 預左濕熱

呢D事喺依家嘅香港已經唔係新聞……

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]