• 瀏覽: 1,155
  • 回覆: 37
  • 追帖: 1
你班濕鳩垃圾文宣,咁撚恨做英犬美狗,唔撚該你哋以後出帖用英文出,唔好撚污染了中文。

三T        5 場    1 童話 + 5 戰鬥英雄 +
           10 隨我來
6 場    4 英明神駒 + 6 超趣 +
           11 勁加加
7 場    6 爪皇烈焰 + 10 事必獲利 +
           12 大眾勁駒 $10
$10.00        $140,206.00
熱賣及精選
唔認自己係中國人最簡單辦法是驗遺傳基因。佢哋老豆老母都係大陸人

即係只可以有英國人寫英文,其他國家嘅人唔得?

引用:
原帖由 新殲 於 2020-2-14 06:50 AM 發表

唔認自己係中國人最簡單辦法是驗遺傳基因。佢哋老豆老母都係大陸人
好多星加玻人嘅祖先都係中國人喎。
美國人嘅祖先直頭係英國人,哈哈。

引用:
原帖由 Sith-Lord 於 2020-2-14 07:08 AM 發表

你係咩種族同你係咩國藉冇衝突的, 你係中國種就永遠都係中國種, 就算你有美國國藉, 係外國人眼中你都係chinese, 無得唔認, 除非你死左佢再投胎轉世囉

引用:
原帖由 andy14011982 於 2020-2-14 07:41 AM 發表

你係咩種族同你係咩國藉冇衝突的, 你係中國種就永遠都係中國種, 就算你有美國國藉, 係外國人眼中你都係chinese, 無得唔認, 除非你死左佢再投胎轉世囉 ...
華裔同中國人係兩樣嘢

引用:
原帖由 東涌水友 於 2020-2-14 06:32 發表

你班濕鳩垃圾文宣,咁撚恨做英犬美狗,唔撚該你哋以後出帖用英文出,唔好撚污染了中文。
其實班恐怖分子系最怕死,又無膽,更無義氣。寫到老逢一樣,叫人地岸鳩仔女去沖去死。宜家大好機會都唔夠膽打上去,真係無輪用,班濕鳩垃圾文宣應該自盡。

香港已經被邪教統治了,有學識之人變成恐怖分子了,現在的香港只有邪惡了,沒有正義了。誰主宰了傳媒及教育就是邪教的統領者了。
引用:
原帖由 東涌水友 於 2020-2-14 06:32 發表

2020浪琴錶香港馬術大師賽絕世靚抽!明珠台全港獨家播放!(可惜因肺炎取消!)

咁反中崇英,應該用英文!

2020東京奧運年
oneworld 20+1
British Airways 100+1
Qantas 100周年
Airbus A350-1000齊慶賀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Sith-Lord 於 2020-2-14 07:57 AM 發表

華裔同中國人係兩樣嘢
華裔既祖先係中國人, 如果咁都唔算中國人咁係咩人種呀? 捉字蝨係無意思的, 點解要咁憎自己係中國人既身分, 唔好咁崇洋得唔得呀? 乜都講民主自由就好?  唔好咁天真啦

引用:
原帖由 andy14011982 於 2020-2-14 10:18 AM 發表

華裔既祖先係中國人, 如果咁都唔算中國人咁係咩人種呀? 捉字蝨係無意思的, 點解要咁憎自己係中國人既身分, 唔好咁崇洋得唔得呀? 乜都講民主自由就好?  唔好咁天真啦 ...
族裔和國藉是兩種野,不要混為一談。
好多美藉華裔不是中國人。
但西藏好多非華裔,是中國人。

引用:
原帖由 Sith-Lord 於 2020-2-14 07:06 AM 發表

即係只可以有英國人寫英文,其他國家嘅人唔得?
你既閱讀同理解能力好令人懷疑。

三T        5 場    1 童話 + 5 戰鬥英雄 +
           10 隨我來
           11 勁加加
           12 大眾勁駒 $10
引用:
原帖由 Sith-Lord 於 2020-2-14 07:08 AM 發表

家陣講緊香港呢班垃圾,你拉其他地方嚟講,托咩?

10 隨我來
           11 勁加加
           12 大眾勁駒 $10

回覆 引用 TOP

俾中國人睇嘅文宣點解要用英文。

總有你不認知的邪惡
引用:
原帖由 雨點子 於 2020-2-14 08:08 AM 發表

其實班恐怖分子系最怕死,又無膽,更無義氣。寫到老逢一樣,叫人地岸鳩仔女去沖去死。宜家大好機會都唔夠膽打上去,真係無輪用,班濕鳩垃圾文宣應該自盡。 ...
佢哋有勇氣去自盡咩?成鳩日大大聲攬炒,家陣真係有機會冚家剷了,呢班打靶又怕死縮閪埋一舊。

10 隨我來
           11 勁加加
           12 大眾勁駒 $10

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2020-2-14 11:14 AM 發表

俾中國人睇嘅文宣點解要用英文。
你班垃圾反華反共反上腦腦吖嘛,有撚本事就唔好用中文,用英文啦,我完全睇得明。

10 隨我來
           11 勁加加
           12 大眾勁駒 $10

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]