• 瀏覽: 32,018
  • 回覆: 368
  • 追帖: 5
+2
引用:
原帖由 andysan4 於 2020-2-13 06:42 PM 發表

香港消費券概念有冇得炒
依家澳門初步構思係用電子方式,同澳門通合作,即係香港八達通,而且限制每次消費使用300蚊,並要三個月內用曬,即係平均10日你就要每次消費滿三百蚊,我覺得係一種幾好的方法,同屋企人出去食下飯,購物,去超巿買下野都係刺激消費幾好ge 方法!而且總係限左係本地使用,現金分享都驚你羅走或唔用,消費券係逼住你用!

香港都有殺人放火塞路和你行趕陸客放炸彈私了打爛商場,打路燈掟磚頭百萬人上街,要政府下台。
澳門?
無。

香港會跟既。。2年研究,派2年, 4億外判服務顧問費。。4年後。。

唔係話有一萬蚊囉,點解小咗?

波叔心口又多舊大陸石,就來抖唔到氣,點解馬交做事可以咁快手,港府就無乜動靜,議而不決

引用:
原帖由 Hoope 於 2020-2-13 06:58 PM 發表
再加碼

引用:
原帖由 希夷 於 2020-2-13 06:54 PM 發表
香港都有殺人放火塞路和你行趕陸客放炸彈私了打爛商場,打路燈掟磚頭百萬人上街,要政府下台。
澳門?
無。
香港真民主

香港都要派啦!派派派!

香港人一人派1包大陸米1條大陸廁紙1個大陸口罩

引用:
原帖由 Hoope 於 2020-2-13 06:58 PM 發表
一萬蚊係比cash, 另追加3000蚊消費券

澳門可以咁做, 因為唔需要為「股市」做準備.
而且, 澳門政治環境比香港簡單得多. 
香港特首若然咁做, 唔被圍插先奇 (不過一向都插), 香港點做都係死, 因為有一群唯恐天下不亂既仆街.

引用:
原帖由 rubyian1030 於 2020-2-13 05:49 PM 發表
武漢肺炎疫情席捲港澳,在澳門,經濟財政司司長李偉農宣布新一輪經濟政策,焦點是疫情過後,向每名居民發放電子消費券3000元,消費券必須於澳門消費,限定3個月內使用。當局盼可助提振消費,並擴大內需。 除此

如果777話香港行前三步,隔離岸已經行前三條街😩,雖然唔知幾時先係疫情之後,但係起碼可以穩定民心,派消費券,巿民會了解疫情之後ge 難關有咩野可以幫到自己,個心會定d, 岩 ...
你去澳門住幾年仲多驚喜呀

波波快啲做野還手話人人1萬啦

2個都係中央選,點解差咁遠架

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]