• 瀏覽: 1,397
  • 回覆: 19
+2
國務院公布,免去港澳辦主任張曉明的職務,改任港澳辦分管日常工作的副主任。 港澳辦主任一職由夏寶龍接替,夏寶龍亦是全國政協副主席,香港中聯辦主任駱惠寧和澳門中聯辦主任傅自應則兼任港澳辦副主任。

繼王志民後, 而家連張曉明都被免了港澳辦職務, 似乎路透社既消息都唔好話唔準...

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1508302-20200213.htm

引用:
原帖由 george_gm 於 13-2-2020 12:48 發表
國務院公布,免去港澳辦主任張曉明的職務,改任港澳辦分管日常工作的副主任。 港澳辦主任一職由夏寶龍接替,夏寶龍亦是全國政協副主席,香港中聯辦主任駱惠寧和澳門中聯辦主任傅自應則兼任港澳辦副主任。

繼王志民後, 而家連張曉明都被免了港澳辦職務, 似乎路 ...
一向無話唔信REUTERS,來來去去都係五毛閪車毀人亡咪柒潛當無事發生囉,都唔係第一次啦

引用:
原帖由 george_gm 於 2020-2-13 12:48 PM 發表

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1508302_1_L_20200213121752.jpg

繼王志民後, 而家連張曉明都被免了港澳辦職務, 似乎路 ...
免辦公室職位,負責辦公室部門管理日常事務副主任。(正部級)

下一個係林鄭

老早批咗張曉明,王志民孭鑊啦! 香港搞逃犯條例, 搞到一鑊泡,唔問責點服眾,共産黨仲點管大陸??🤒
最慘是反送中條例,踢破一國二制騙局,驚醒臺灣人起來反共,反一國二制,令民進黨蔡英文總統選舉大勝國民黨,十多年來中共對臺統戰成果,一舖完全清袋……😡😡
可怒也,我估習近平應該拍桌而起,氣得七竅生煙!

佢被免職應驗講太陽有西邊升起

引用:
原帖由 大聚焦 於 2020-2-13 06:08 PM 發表
免辦公室職位,負責辦公室部門管理日常事務副主任。(正部級)
你CUT咁個主任字想表逹升職嗎?
國務院港澳事務辦公室主任
國務院港澳事務辦公室分管日常工作的副主任
重要系分管日常工作嘅副主任排到咁後.
降職留繫到重慘過屎,免職都唔駛見人

引用:
原帖由 陳晴 於 2020-2-14 12:12 AM 發表

你CUT咁個主任字想表逹升職嗎?
國務院港澳事務辦公室主任
國務院港澳事務辦公室分管日常工作的副主任
重要系分管日常工作嘅副主任排到咁後.
降職留繫到重慘過屎,免職都唔駛見人 ...
正部級你應該明白職位有多大

無法協助香港止暴制亂,能力不足,降職都好合理。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]