• 瀏覽: 55,140
  • 回覆: 10
  • 追帖: 1
+21
官媒周四(13日)報道,國務院免去張曉明的國務院港澳事務辦公室主任職務,改任國務院港澳事務辦公室分管日常工作的副主任(正

想不到,CY Leung軍師竟然落得如此下場

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20200213/bkn-20200213120542086-0213_00952_001.html

竟然炒左個最硬淨最打得最聰明最愛國愛黨最得民心既,職位仲要由正變副,中央究竟攪咩

引用:
原帖由 打雜天使 於 2020-2-13 12:38 PM 發表
國務院港澳事務辦公室分管日常工作的副主任(正部長級)
on.cc 應該標明佢升職丫嘛!
分管日常工作的副主任,即係打雜

引用:
原帖由 英超之星 於 2020-2-13 12:38 PM 發表
死人潘X濤又解讀一番。
分管日常工作的副主任,即係平時HR買文具d妹妹

引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2020-2-13 12:42 PM 發表

乜佢地唔係對立?
CY唔連任佢已經由中聯辦轉職去港澳辦

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-2-13 12:43 PM 發表
人社部公布,國務院任免國家工作人員,包括夏寶龍接替張曉明兼任國務院港澳事務辦公室主任,張曉明改任國務院港澳事務辦公室分管日常工作的副主任(正部長級)。

主任=>部長....... ...
職升權力大降,有咩用

引用:
原帖由 口中水皮的天才 於 2020-2-13 12:48 PM 發表
對梁振英有什麼影響?
佢覆桌無望了

引用:
原帖由 chris0080 於 2020-2-13 01:02 PM 發表

升職wo樓主?咩料
由主管港澳事務變為處理港澳日常事務副主任喎,升職但權力細左?

主管港澳工作主任變為主管日常工作副主任,仲要同一部門,真慘情

引用:
原帖由 amadrid 於 2020-2-13 02:56 PM 發表
講香港事務,習主席邊夠張主任都CY熟
咁樣犧牲佢地真係唔抵
論人脈及同港商最好關係,真係張主任最強,仲有佢主政時泛民差唔多散哂,中央咁做就係大失民心

引用:
原帖由 Kenny~ 於 2020-2-13 05:11 PM 發表

對。西毛一向有妄想症
大張港獨旗鼓就係張梁炮製

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]