• 瀏覽: 8,265
  • 回覆: 126
+17
曱甴正仆x

DKLM 人哋中國好團結,個個跟住指令做嘢,疫情應該好快受控。香港就一團糟!

引用:
原帖由 kennyyu1129 於 2020-2-11 12:23 PM 發表

大批示威者在將軍澳尚德邨打砸交通燈。

(星島日報報道)大批網民前晚聚集將軍澳,以悼念科大生墮樓逝世三個月為名,並抗議政府在區內設立新冠肺炎指定診所,數度堵路及打砸交通燈,又向警員擲磚,防暴警施放催淚彈及胡椒噴劑 ...
咁搞法,羈留室就黎爆棚,不如放埋去檢疫中心一齊隔離先啦,咁嘅措施應該會有效止暴制亂

人禍仲可怕,警察加油

引用:
原帖由 kennyyu1129 於 2020-2-11 12:23 PM 發表

https://media.singtao.ca/wp-content/uploads/master_sandbox/2020/02/i_595x397_033320223.jpg

(星島日報報道)大批網民前晚聚集將軍澳,以悼念科大生墮樓逝世三個月為名,並抗議政府在區內設立新冠肺炎指定診所,數度堵路及打砸交通燈,又向警員擲磚,防暴警施放催淚彈及胡椒噴劑 ...
呢班人喺度懶正義
科大生 & 攪事者互不認識
紀乜嘢念呀
叫去拜下自己祖先
都話唔得閒好呀
根本借 d 意想攪事

咁掛住個科大生,一齊落去陪佢啦

曱甴禍港

引用:

做得好,拉多d記者

引用:

https://media.singtao.ca/wp-content/uploads/master_sandbox/2020/02/i_595x397_033320223.jpg

到依家我諗唔通
各位攪事者大哥大姐
點解你哋唔去禮賓府攪下呢
喺馬路度擺嘢堵路
打爛交通燈
咁又點呀
林鄭唔會肉痛嘅
林鄭嗌擦鞋超攪返掂去
警察,你哋稱為「黑警」
咪做嘢囉
就係咁簡單

你哋堵路
係阻到我哋呢班
揸車揾食嘅中佬咋

有心攪
就操兵操去禮賓府
怕死就唔好扮英雄
我第一個唔會笑你

引用:
原帖由 電梯大盡頭 於 2020-2-11 02:45 PM 發表

呢班人喺度懶正義
科大生 & 攪事者互不認識
紀乜嘢念呀
叫去拜下自己祖先
都話唔得閒好呀
根本借 d 意想攪事
消費死人既一班人渣,悼念?人地讀邊科?生忌幾時?屋企有咩人?對呢個人根本一無所知,悼條春呀

引用:

市民支持香港警察止暴制亂

附件

BFDC3CAF-582D-45A3-A449-3FA43664C410.jpeg(193.83 KB)

應該捉左呢班人去同確診者一齊,等佢哋染上武漢肺炎,之後可以用作醫學研究之用。反正呢班仆街唔死都冇用,等佢哋臨死之前做返D社會有益嘅嘢。

政府要正視訴求

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]