• 瀏覽: 561
  • 回覆: 7
當全城人都驚慌失措肺炎的時候 , 肺炎已經變種為武漢腦炎簡稱武腦 (冇腦) 並極速散播 !
就算以前打仗都只有人搶米搶食糧 , 但而家都唔係打仗 ( 打仗真會影響日用品供應需求 ) 就已經瘋搶厠紙 !
其實香港人而家清楚大陸對香港的影響未 ? 只要停厠紙供應冇得泯屎就已經可以玩死香港人 !
今次已經被全世界人睇清楚香港人幾咁低智幾咁自私和怕死 ! 仲講咩自由和人權係咪太離地 ?!

係咪武漢肺炎變種為盲搶炎

這些拱搶的事年年有, 也年年被人笑, 但為何還是年年發生.
因為去搶的人不一定無腦. 
去搶的人一般是以下三種:
第一, 真的無腦者, 人搶佢又搶.
第二, 家裡用完, 想正常地去買, 但現實是被迫加入去搶. 總不成用手去刷屁股.
第三, 預測被無腦者搶完後, 該物品一段時間內缺貨或價格調升. 先買以後不用被奸商宰一頸血.

而你不搶是因為你不急需, 或你雖然不是無腦, 但也不太聰明能預算一下將來情況.
像我住外地, 不急需口罩, 沒加入去搶, 現在連別人用過的口罩都買不到.

引用:
原帖由 sexkiller3 於 2020-2-8 12:31 PM 發表
這些拱搶的事年年有, 也年年被人笑, 但為何還是年年發生.
因為去搶的人不一定無腦.
去搶的人一般是以下三種:
第一, 真的無腦者, 人搶佢又搶.
第二, 家裡用完, 想正常地去買, 但現實是被迫加入去搶. 總不成用手去刷屁股.
第三, 預測被無腦者搶完後, 該物品一段時間內缺貨或價格調升. 先買以後不用被奸商宰一頸血.

而你不搶是因為你不急需, 或你雖然不是無腦, ...
我只係唔打咁詳細 , 既然你咁講我講清楚啲 ! 所謂劣幣驅逐良幣冇腦的攪死埋有腦的就係呢個情況 !
日用品係每個人都需要唔分醒或蠢 , 當蠢人攞晒資源冷靜和醒的人同樣受害所以被迫搶埋一份我當然知道 !
我係慨嘆全香港人等於坐埋一條船但豬隊友佔咗大半 ! 資訊越發達但人的質素對比幾十年前完全冇提升過 !
所以亂發資訊害人比病毒的殺傷力不惶多讓 !

香港充斥大量愚民.

引用:
原帖由 supremeabc 於 2020-2-8 12:54 PM 發表

我只係唔打咁詳細 , 既然你咁講我講清楚啲 ! 所謂劣幣驅逐良幣冇腦的攪死埋有腦的就係呢個情況 !
日用品係每個人都需要唔分醒或蠢 , 當蠢人攞晒資源冷靜和醒的人同樣受害所以被迫搶埋一份我當然知道 !
我係慨嘆全香港人等於坐埋一條船但豬隊友佔咗大半 ! 資訊越發達但人的質素對比幾十年前完全冇提升過 !
所以亂發資訊害人比病毒的殺傷力不惶多讓 ! ...
這就是所謂零和遊戲, 要麼大贏, 反之大輸; 想有雙贏是很難. 有家小的更加輸不起.

引用:
原帖由 supremeabc 於 2020-2-8 12:05 PM 發表
當全城人都驚慌失措肺炎的時候 , 肺炎已經變種為武漢腦炎簡稱武腦 (冇腦) 並極速散播 !
就算以前打仗都只有人搶米搶食糧 , 但而家都唔係打仗 ( 打仗真會影響日用品供應需求 ) 就已經瘋搶厠紙 !
其實香港人而家清楚大陸對香港的影響未 ? 只要停厠紙供應冇得泯屎就已經可以玩死香港人 !
今次已經被全世界人睇清楚香港人幾咁低智幾咁自私和怕死 ! 仲講咩自由和人權係咪太離地 ?! ...

確實已有變異。

引用:
原帖由 supremeabc 於 2020-2-8 12:05 發表
今次已經被全世界人睇清楚香港人幾咁低智幾咁自私和怕死 ! 仲講咩自由和人權係咪太離地 ?! ...
所以話劉假傑,陳毒莊,李主名,林卓廷,黎子英哩班冚家產系最怕死嘅。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]