• 瀏覽: 65,878
  • 回覆: 465
  • 追帖: 2
+28
武漢新型冠狀病毒肺炎持續擴散,政府籲市民戴口罩,不過一罩難求,本港口罩供應仍緊張。口罩品牌「盾牌」凌晨再在Facebook專頁發文表示,之前...

夠用就好啦,不要囤積在家

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1695226/即時-港聞-武漢肺炎-口罩公司料4月底恢復供應正常-教3招面對口罩短缺

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

香港有乜多?梗係仆 街冚家 剷喇,要佢地唔好搶兼讓d比其他人,寫呢段嘢果位應該食左山渣麥芽發緊夢

4月底 

依家先2月初 .......

全港戴口罩係發神經
大陸口罩每日生產力約2000萬個,佔全球一半產量
即係大陸自己用晒都有13億8000萬人冇口罩用
香港700萬人日日戴口罩根本不切實際
政府應該鼓勵市民冇事就留屋企
口罩留比白醫白護、公共服務行業

三月都分分鐘疫情完了...

四月當然恢復供應正常喇...

由12月尾爆新肺炎開始,
個半月, 24感染, 1死...

重少過流感...

一年香港死幾萬人....
平均每天死幾個...

世衛都覺得你地多L餘..過度緊張...

引用:
原帖由 dicky201314 於 7/2/2020 22:14 發表

無錯, 同感。

引用:
原帖由 starr 於 2020-2-7 10:42 AM 發表
全港戴口罩係發神經
大陸口罩每日生產力約2000萬個,佔全球一半產量
即係大陸自己用晒都有13億8000萬人冇口罩用
政府應該鼓勵市民冇事就留屋企
口罩留比白醫白護、公共服務行業 ...
問題係人人為咗自保不斷囤積存貨。

今次醫管局都得非常硬朗,首先不承認這個工會的存在。第二,無返工的醫護人員係叫缺勤,並非罷工。第三,要求不秋後算賬會嚴重考慮,即是係會算賬!😄😄😄
呢班狗賊現開始分化,淆底啦!因大部份有住屋津貼,供緊屋嘅,哈哈哈😄😄😄😄😄👏👏👏
小鳳姐快要出塲啦!大戲嘅:齊歡唱,同興賀亦快出塲!等睇戲啦!🤪🤪🤪🤪🤪🤪(原文轉傳)

大把貨,可以捐比大綠都得

引用:
原帖由 leetinsee 於 2020-2-7 11:28 PM 發表
今次醫管局都得非常硬朗,首先不承認這個工會的存在。第二,無返工的醫護人員係叫缺勤,並非罷工。第三,要求不秋後算賬會嚴重考慮,即是係會算賬!😄😄😄
呢班狗賊現開始分化,淆底啦!因大部份有住屋津貼,供緊屋嘅,哈哈哈😄😄😄😄😄👏👏👏
小鳳姐快要出塲啦!大戲嘅:齊歡唱,同興賀亦快出塲!等睇戲啦!🤪🤪🤪🤪🤪🤪(原文轉傳) ...
缺勤會點計?

引用:
原帖由 lmkandy 於 2020-2-7 10:33 AM 發表
香港有乜多?梗係仆 街冚家 剷喇,要佢地唔好搶兼讓d比其他人,寫呢段嘢果位應該食左山渣麥芽發緊夢
頭先係惠康,D人見有漂白水返,成班走去搶,撞跌左個呀婆係地,我聽到好嘈望下咩事,個場面。。人山人海到連個呀婆都睇唔到係邊,而家D人真係搶野搶到癲晒。。

引用:
原帖由 dicky201314 於 2020-2-7 10:14 PM 發表

由12月尾爆新肺炎開始,
個半月, 24感染, 1死...

重少過流感...

一年香港死幾萬人....
平均每天死幾個...

世衛都覺得你地多L餘..過度緊張... ...
絕非過度緊張,消滅病毒以免成日後長期醫療負擔係正確態度,當年美國無決心防疫做成世界性流感災難極不負責。

其實係曠工,講缺勤已經畀面咗班仆街喇,首先要扣人工,唔認錯嘅就秋後算帳。

引用:
原帖由 christolai 於 2020-2-7 11:30 PM 發表

缺勤會點計?
無勤工獎囉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]