• 瀏覽: 66,073
  • 回覆: 465
  • 追帖: 2
+28
引用:
原帖由 懷舊壽包 於 2020-2-8 12:14 AM 發表

用緊急法,邊個出街就判入獄10年,咁咪無人出街囉😏
監獄短缺.............!!

引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-2-7 10:17 AM 發表
武漢新型冠狀病毒肺炎持續擴散,政府籲市民戴口罩,不過一罩難求,本港口罩供應仍緊張。口罩品牌「盾牌」凌晨再在Facebook專頁發文表示,之前...

夠用就好啦,不要囤積在家

新聞來源連結:
https://hd. ...
要2月中。
並且車廂和升降機,要每小時,徹底消毒。

口罩有保質期,買太多盞浪費,又用唔晒,潮濕天氣會發霉,醒下啦!

你信?

引用:
原帖由 dicky201314 於 2020-2-7 10:14 PM 發表
三月都分分鐘疫情完了...

四月當然恢復供應正常喇...

由12月尾爆新肺炎開始,
個半月, 24感染, 1死...

重少過流感...

一年香港死幾萬人....
平均每天死幾個...

世衛都覺得你地多L餘..過度緊張... ...
傷風感冒引致肺炎死得人重多,亦多變種,美國呢兩個月死左八千人,無乜人提。香港死個件39歲,響武漢感染,長期病患(糖尿)。可能傳到香港毒性已經過左幾代冇咁強了。

引用:
原帖由 jackal_1993 於 2020-2-8 12:49 AM 發表

傷風感冒引致肺炎死得人重多,亦多變種,美國呢兩個月死左八千人,無乜人提。香港死個件39歲,響武漢感染,長期病患(糖尿)。可能傳到香港毒性已經過左幾代冇咁強了。 ...
同意,,

感覺需要一定濃度,
風險先較高。。

即使戴口罩,也只會在黃店買,亦只使用黃色生產商製作的口罩

引用:
原帖由 說好的不離不棄 於 2020-2-7 11:34 PM 發表

頭先係惠康,D人見有漂白水返,成班走去搶,撞跌左個呀婆係地,我聽到好嘈望下咩事,個場面。。人山人海到連個呀婆都睇唔到係邊,而家D人真係搶野搶到癲晒。。 ...
老實講,唔好話「抺」成間屋啦
拖一拖個地都夠哂攰/煩啦

我又唔信d冚家拎日日都消毒自己間屋呀

一樽蓋開一桶水,d冚家拎買咁多漂白水咪又係得個擺字

供應係永遠唔會正常,因為3百幾萬打工仔,每日消耗300萬個,但全球一日產能只得最高4000萬個,其中一半係來自中國,疫症完結前唔會出口,俾你都唔敢用。

你計一計數,就知個供應係會永遠低過需求好多,直至疫情結束。佢話4月底正常,係假設世界各地冇疫情,大陸口罩廠又復工,新增確診幾日一宗,口罩需求下降,幾個因素同時出現下才會發生。

早排班曱甴大把存貨

我諗法就係出口術,咁而家出嘅貨又可以炒到起碼三月中啦,重唔發過豬頭炳?

呢個疫情,又益左口罩商同藥房

引用:
原帖由 冠軍狗 於 2020-2-7 11:20 PM 發表

白你LM
如何醫護都有黑白之分,咁連一個口罩都唔需要分比蝗蟲警隊
以後就靠你喺入面生產懲教署口罩喇!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]