• 瀏覽: 454,204
  • 回覆: 280
  • 追帖: 148
+627
引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-2-16 01:59 PM 發表

你係希望氹平時冇乜人關心嘅貧苦階層開心,唔通你希望氹啲揸賓士拎LV 嘅財主佬財主婆開心咩。
大橋兄叻叻!👍👍

人人都識 錦上添花
冇咩人願意 雪中送碳

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-2-16 04:10 PM 發表

其實你應該要咗嗰幾盒,你會有心送畀更需要又買唔起嘅人,你朋友未必有咁嘅閒心理會不相識嘅人。
我今日有同老公講,應該拎去送比朋友!

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-2-16 06:44 PM 發表

自細屋企不缺貓狗,直至陪個仔大嘅兩隻貓先後離開,怕佢傷心,冇再添新成員。

由細到大同動物相處,除咗好特殊例子,一般貓狗好快相見如故,我聽得明佢哋訴求,佢哋都應該feel到我溝通得到,起碼唔會怕咗我或者兇我先。

最近嘅成員係花貓同英國短毛,花貓比較高竇,心情好先蒲頭,短毛就比較熱情,每次返屋企佢必定企喺門口歡迎我,直至最後嗰段時間,多謝佢哋陪住個仔成長,教識個仔同動物和平相處。 ...
我超愛狗狗同🐦🦜

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-2-16 04:50 PM 發表

法國羅蘭夫人就係咁講 - 我認識的人越多,越覺得狗可愛。
我好愛狗狗~

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-2-16 07:46 PM 發表

養過白鴿,最多嗰陣繁殖咗三十幾隻,後來俾人用丫叉打,嚇到走哂
D人禁衰😠

引用:
原帖由 知三 於 2020-2-17 01:14 AM 發表

紫外光對眼有害。使用前先睇說明書。
收到!

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-2-17 04:16 AM 發表

狗真係好有靈性,太多值得分享嘅故事,先講兩件比較印象深刻嘅,哩啲往事,令我學識咗善待動物,故事會令愛狗者難受,如果會令你不安,請略過本文。

細個上幼稚園,記得頭嗰段時間有麻麻湊,麻麻走咗之後經常自已一個人返學,新界窮鄉僻壤,要行一段路,大概2公里,朗豪坊行到果欄咁上下,中途好多惡狗,好彩都係圍咗喺鐵絲網裡面,嗰陣家家戶戶都養狗看門口,我家都唔例外,其中一隻特別親密,成日陪我返學,送我到幼稚 ...
狗狗好忠心~

引用:
原帖由 知三 於 2020-2-17 04:22 AM 發表

請問邊個係Best man?
伴郎~大學同學,係北美

引用:
原帖由 知三 於 2020-2-17 11:36 AM 發表

咁都得?好人有限!
係出名衰格~

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-2-17 08:55 AM 發表

因為由關閘事件開始由何賢馬萬祺話事,123事件後,何賢到中山(未有粵C)領取最高/策騎指示,回來就告訴澳督該怎麼辦,因此何厚鏵底子不會比何賢差 ...
好羨慕澳門人~

Ching please check message

引用:
原帖由 樹上螞蟻 於 2020-2-16 09:48 PM 發表

我親友長駐北京上海呢d 大城市超過10年, 睇住國內如何進步, 一樣係黃, 我好唔明....香港既大學教育問題?
係英國讀書?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]