• 瀏覽: 454,034
  • 回覆: 104
  • 追帖: 148
+627
引用:
原帖由 落漠失控的西瓜 於 2020-2-14 09:28 PM 發表

啲人唔信嘅...
擒日同個偽中立嘅傾開, 我話我鄉下好番出院嘅係香港嘅幾倍, 佢話『治癒同好番係兩回事』
吓? 有咩分別?

引用:
原帖由 nelsoncph 於 2020-2-14 11:19 PM 發表

世界各地嘅名店一早已經有講國語嘅sales,上次喺蘇黎世間LB店,入門口己經有個講廣東話嘅埋嚟招呼。
倫敦h店都有啊😂

「港府掟250億圖息眾怒挽民望 學者政界批小恩小惠」 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200214/mobile/bkn-20200214180503129-0214_00822_001.html

d乜Q學者,乜都唔滿意
冇措施又鬧冇,有措施又鬧小恩小惠
想點啫佢地
不如每人派幾億$usd然後政府declare bankruptcy 好唔好

引用:
原帖由 ahmei 於 2020-2-15 09:02 AM 發表

乜都唔駛做,以後派嗮啲錢,卯錢發展,開唔到源,休想要政府供書教學、贈醫施藥、安居樂業、生養死葬。
派完之後
以後所有welfare補貼資助乜金乜金cut哂佢
公共交通呀設施呀醫院果d
想用?用者自付同付全費

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-2-15 10:53 AM 發表

Tempo賣點就係靭,廣告都係咁寫
靭係好用
不過容易㨋塞廁所😅

引用:
原帖由 8888beebee 於 2020-2-15 01:20 PM 發表
各位ching ctse,想聽聽大家意見。
各位會相信大陸公佈的疫情數據嗎?
睇數據,是武漢最嚴重,其他地方每日新增數十,有受控跡象,但有部份人隱瞞,所以先繼續傳染。
首先是我的立場,我是相信的大陸公布的疫情數據,身邊人,大部分不信,説實際應是幾倍甚至十倍。 ...
要相信

不相信一樣嘢

需要驗證

驗證係要「撿驗證據」,不是yc果種求其加兩粒英文字”fc”就等於驗咗。

口行行嘅傳聞不可以當證據。

驗證有兩個方法:
1)你證明大陸數字係真
2)你證明大陸數字係假

咁你個case, 師兄認為可以點證明呢? 😏

我會推薦你
睇吓世衛嘅數字:https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/situation-reports/20200212-sitrep-23-ncov.pdf?sfvrsn=41e9fb78_2

引用:
原帖由 ina_macau 於 2020-2-15 03:41 PM 發表

黃人就係用把講「不信」加兩粒漏左個k既fc。

你叫佢唔信既舉證,佢就一句話「大陸既野都好信」。好少少比條作故仔link你,話有人影到周圍係屍體無人去救人等等,拿,就黎有兩千名港人返港,問下戈兩千人係咪大家都睇到屍橫遍野飢民處處啦!呢d直頭唔駛fc係現身說法! ...
師兄好搞笑
k...f..c...

引用:
原帖由 PhotoEE 於 2020-2-15 04:10 PM 發表

19歲青年被判襲警罪 法官問會否再犯 被告以肯定語氣回答:「會」
錯而不改教而不善
危害社會
不知所謂

引用:
原帖由 alexlovesuki 於 2020-2-15 10:21 PM 發表
仲有之前黃秋x同黃毓x⋯⋯
可能真的有karma.....

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-2-15 08:58 PM 發表
仆佢個臭街,有條黃友send個whatsapp訊息黎,呼籲支持某間黃食店,佢話嗰間野就黎頂唔順要執笠,我心諗抵L死,嗰間野要執乃係自作孽,但最仆街嘅係連累埋其他數千數百間食店無辜地一同面臨要結業倒閉 ...
黃店早執早着

引用:
原帖由 alexlovesuki 於 2020-2-15 09:18 PM 發表

龍生龍,鳳生鳳~

我發覺跟左大家D中文都勁左😂😂

我都覺
不過我只係因為睇咗大叔介紹套慶餘年中文好咗

引用:
原帖由 tomchan80030 於 2020-2-15 09:30 PM 發表
https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20200215/_2020021521080814184.jpg
有人去食先算啦咁串😂
推上微博佢死得仲快

btw 隔離有個好hot嘅帖....
話呢度有d樓主一言堂同blacklist其他人....
聽落有d酸😂
唔知係咪講大叔呢?

引用:
原帖由 moonkaru 於 2020-2-15 11:55 PM 發表

唔使理人地講邊個啦,佢地有另一爐圍,無視算啦
yes madam! 😊😊😊

引用:
原帖由 moonkaru 於 2020-2-16 12:12 AM 發表

我唔係 madam
hahhaaa
yes sir?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]