• 瀏覽: 454,472
  • 回覆: 100
  • 追帖: 148
+627
引用:
原帖由 big3624 於 2020-2-14 07:48 PM 發表

wong wiki 嗰 hktv 摩?你睇佢財務資料就見係做一蚊生意就蝕一蚊,完全係毒果肥佬泥以前個毒果網購番版,而家高調話買整口罩機,祇係炒高個股價引班曱甴接貨

PS 以前讀學士碩士都做過毒果網購嘅 case study,人哋哈佛大學啲 case 有晒數據 ...
咁希望佢個人同集團最後好似佳寧同佳寧個老闆咁啦

引用:
原帖由 落漠失控的西瓜 於 2020-2-14 09:31 PM 發表

好似佔中嗰陣定咩場合之下, 林建岳講話:『全世界都吼住中國遊客呢塊肥豬肉,奈何香港人鐘意食齋』
我驚連齋都無得食,屎都未必有,要食風

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-2-14 10:10 PM 發表

多數係諗住成立電視台做靚盤數,玩財技注資入去香港寬頻炒起股價 cap 水。
香港商家最搵錢嗰班,根本唔係做實業,全部係炒股,食小股東人血饅頭

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-2-14 10:41 PM 發表

玩神仙股嘅小股東都係存心炒賣嗟,正正經經投資收息睇長線點會買嗰堆不務正業嘅股仔吖。
咁你又啱,所有騙案都係一樣,唔貪心點會俾人食到

引用:
原帖由 落漠失控的西瓜 於 2020-2-15 03:22 PM 發表

天貓超市葵瓜子好少選擇依家, 睇怕要等一排補番啲貨先得...
我買咗三隻松鼠既腰果同杏仁,呢度有谷友話唔錯,想試吓

引用:
原帖由 tomchan80030 於 2020-2-15 10:22 PM 發表

玩到咁串,做衰個朵咪等摺
藍人生意佢唔駛旨意有得做,如果啲食物唔得,你又估吓佢啲黃兄弟支持得幾耐

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-2-15 10:46 PM 發表

其實「一國兩制」是否中英聯合聲明內所埋下的一個「伏」?而家睇番成件事嘅目的係想阻礙中國在自己領土執行政策的權力吧
當年國家剛開放,係極需要一個好似香港式制度作窗口,所以訂個期50年做權宜之計,我相信祖國當時預計50年就可以追上國際水平,到時好既繼續用,唔好就再度過。但有時,計劃追不上變化

引用:
原帖由 oldpopo 於 2020-2-15 10:46 PM 發表
其實, 明知牠們係咁, 以後就唔好接牠們的工程
咁自己調節後仍有錢搵,有錢賺既生意自然有人做,佢始終係大客大生意

引用:
原帖由 Karlching 於 2020-2-15 10:53 PM 發表

冇啦,只係同依d人交談過,佢地覺得自己乜嘢都冇又或者唔夠人好所以想眾人攬炒,等大家從零開始。問題係就算大家從零開始依班人最終都係會再次活喺社會嘅最底層! ...
最慘係班人自以為自己好醒,係時不我予,唔係自己能力有問題

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-2-15 11:23 PM 發表

不是的,他們有了人數上的優勢.大家不是重0開始.
攬炒咗,中央要插旗易如反掌,講人多財多,中央必定贏在起跑線

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]