• 瀏覽: 454,254
  • 回覆: 38
  • 追帖: 148
+627
報到

今次醫護罷工,政府贏得好靚!
林鄭一直無視班友!醫局高層就一開始肯對話,令班友以為罷工有用!結果無意間以為罷工至少可以迫到醫局高層向政府發砲!!!點知醫局突然無視佢地..佢哋以為繼續升壓仲講話集體辭職就可以!但係醫局都係無動於衷.....民意仲反倒向政府,風向開始責怪罷工既醫護!
唔知係唔係我諗多咗,但我個人覺得一定有高人喺政府後面指點點做!!!

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-2-7 03:44 PM 發表

班黑醫護識買乾糧及零食係身,但唔識去食早餐食飯?呢班究竟係咩醫護嚟?駛唔駛醫管局book埋自助餐請佢地食?
大叔你錯了,以郵輪事件既理論黎講,自助餐唔等於有嘢食!!😄😄😄

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-2-7 04:37 PM 發表

係,如果中招我會返上去醫,
我對住班黃同事都係咁講,
話國內已經好番千幾人,
香港就隨時會被黑醫護醫死。
我班黃同事即時無聲出。
真人真事。
...
事實上真係!連泰國都有八人康復,香港仲係一個都冇!頭先一班人食飯個時講開依個話題,大家都講大陸醫好左千幾人,香港仲未有成功個案!我專登係兩個淺黃既同事面前講好彩冇去遊行,一陣有咩事都唔驚過唔到關,可以上去醫!成班藍同事都笑話自己都唔驚上唔到去!
個兩個淺黃突然話佢地去既都係有不反對通知書應該冇問題!全場笑而不語😄😄😄

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-2-7 05:24 PM 發表

下星期話港鐵同巴士加入罷工喎...
擺明想搞大三罷...
仲搞地鐵!宜家個個都帶口罩,嘈起上黎,睇下誰怕誰😄😄😄

引用:
原帖由 hanE 於 2020-2-7 05:29 PM 發表

使有幾高?呢到好多人都睇到個局啦!問題係假如出手郁班友,最緊要係後援!
師兄,大家都諗到係個局!但係都要有能力令到班人聽你講先得㗎,你覺得以林鄭嘅政府今時今日有能力統一到醫局同自己人嘅口徑?如果冇背後有能力嘅人統籌班友早就陽奉陰違了!!!

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2020-2-7 06:54 PM 發表

【18:45】工會主席余慧明哽咽表示,今日逾7000人參與會員投票,當中有4000票表示不延長罷工,而今日有逾4000人參與罷工。她指,多數會員表示不延長罷工,不代表工會將放棄,會以不同方式爭取訴求,工會一眾理事感到不甘心、不忿氣,但會尊重投票結果,工會將成立基金協助受影響的會員。
【18:34】醫管局員工陣線決定暫時擱置罷工,工會主席余慧明宣布不會延長罷工。
【17:54】工會主席余 ...
班傻仔上錯車😄😄😄真係恭喜佢地....
醫局成功頂住,冇應承唔秋後算帳👍👍👍

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2020-2-7 07:10 PM 發表

佢話係崗位上搞搞震爭取訴求
等俾黎睇症啲人屌啦!!平日等得耐既睇症病人惡過乜,成日見啲醫護俾人鬧到頭耷耷,仲何況依個時勢🤗🤗🤗🤗

面係人哋畀,架係自己丟!!🤗🤗🤗🤗

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-2-7 07:47 PM 發表

塵蟎要用厚膠袋裝著被套枕套被褥暴曬先殺得死,噴藥,煙霧等等都無法解決,因為有太多安全位比塵蟎走.
師兄!咁嗰啲吸塵蟎嘅吸塵機有冇用?

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-2-7 08:06 PM 發表

要時常換被,市面上沒一種方法可讓塵蟎死光,殺了塵蟎,卵沒殺到,都是會有,老人家愛晒被,就是好方法,最好是用厚膠袋入著暴曬,因為增加溫度,卵都會死. ...
仲諗住去買部🤔🤔

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-2-7 08:19 PM 發表

用膠袋是要製造一個高溫室焗死晒佢地,蛋都焗熟佢.
師兄!咁係唔係一定要煲既水先夠熱?水爐開到最大得唔得㗎👉👈

盲搶炎傳到新加坡

附件

1581079911910_mh1581079941029.jpg(181.64 KB)

Del

👍👍👍👍👍

附件

Screenshot_20200207_233231.jpg(162.38 KB)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]