• 瀏覽: 454,451
  • 回覆: 7,407
  • 追帖: 148
+627
引用:
原帖由 賭爸 於 2020-2-6 09:19 AM 發表

到貨
同黃毒合作喎 散貨
佢哋冇睇新聞
我見今朝有藥房門口貼紙出嚟話, 由於理的口罩 供貨量太少,為免造成混亂,決定拒絕接收該批貨,所以今日唔會有口罩賣。

早晨~今朝出去食早餐,又週圍見人排隊買口罩,香港人思想,真係已經被傳媒完全控制。

有D白痴仲話~中央制造病毒害人,令全世界,忙於研究藥物,好討厭~😓😓

要幾癲至會有禁既諗法?

又出新篇禾又支持

又開新版啦?😅

支持大叔新帖

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-2-6 07:36 AM 發表

可以預期,佢地如果九月奪權成功,相信會立例禁止內地人來港+香港人極困難上內地來加速"中港區隔".....
從而立埋公投法,加速港獨的理據.....
班區議員已經令個區"無法無天",公然出黎堵路掟磚.....可以肯定,今次疫情之後,班和理死更加想港獨,犯聞九月奪權之後會更加亂,更加無法無天...... ...
立法會係要政府提出議案後才有權做野,本身係無立法權架,最多咩政府議案都唔批或拉布,香港攬炒咋,但你所講立法會自己立例係唔成立,除非成個政府包括特首都係泛民天下。

宜家出院嘅比死亡多成倍,D黑煤有冇提過?

2月8日入境隔離I4天安排內容;
港人進入香港,憑香港身分證送麥理浩夫人度假村,或美孚翠雅山房14天渡假項目,含西式自助早餐及午餐,晚上營火派對,橋車接送,另送每天身體檢查項目全套[鄉民],戶外活動包括(射箭、繩網、室外游泳池等)室內活動包括卡拉OK房、麻雀房等等等等!度假村14日游哦!!

報到

引用:
原帖由 whc4106 於 2020-2-6 09:30 AM 發表

立法會係要政府提出議案後才有權做野,本身係無立法權架,最多咩政府議案都唔批或拉布,香港攬炒咋,但你所講立法會自己立例係唔成立,除非成個政府包括特首都係泛民天下。 ...
可以用私人條例草案,但要兩組過半數

所以佢地要功能組別都要贏半數

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-2-6 08:47 AM 發表
我要一分鐘內收豬! 同我快啲出嚟!

仲未有豬?唔係唔敢派下嘛。
派得咁遲?  罰你派快D!

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-2-6 09:32 AM 發表
2月8日入境隔離I4天安排內容;
港人進入香港,憑香港身分證送麥理浩夫人度假村,或美孚翠雅山房14天渡假項目,含西式自助早餐及午餐,晚上營火派對,橋車接送,另送每天身體檢查項目全套[鄉民],戶外活動包括(射箭、繩網、室外游泳池等)室內活動包括卡拉OK房、麻雀房等等等等!度假村14日游哦!! ...
憑香港身分證免費專車送到麥理浩夫人度假村...

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-2-6 07:06 AM 發表
被問到會否憂慮內地人趁法例實施前湧入香港,特首林鄭月娥表示,近日減少口岸後,都有人擔心使用其他口岸的人會否湧到同一口岸,但前日人次都無明顯增加。林太強調,現時有八成由內地抵港的人都是香港人;又說要有效減低社區傳播,須加大力度減少社會接觸,呼籲市民取消社交活動和避免去人多場所等。

非即時生效:讓跨境家庭僱員安排

對於新措施為何在公布後兩日半才生效,勞工及福利局長羅致光解釋稱,要留時間讓跨 ...
宜家係要禁止d人出街,香港通街人係街度仲易感染啦,政府應該限制佢班公務員,學生出街,今朝一早見人排隊,我要返工無理,佢地應該係排2樓,但已經排到上1樓,政府係米應該制定強制買口罩,等d人唔好聚集呢?
我亂諗咋,政府印一d咭或指明去民政事務處攞又好,有身份証頭3個字及姓名,憑咭先可以去藥房買某數量既口罩,此舉係減少出街人流,同埋唔收email, 要正本無得印,咁藥房憑卷核實又唔洗整中央server, 唔會有人上網天價買口罩,d想發國難財既無利益自然唔會各處搶罩啦,又安定市民心,唔洗日日去排隊。

咁快開4啦

一場暴亂、一場疫症
將某啲所謂香港人既劣根性表露無遺

引用:
原帖由 kylohk 於 2020-2-6 07:41 AM 發表

睇黎政府個策略就係繼續博泛暴派走過龍,同事喺度測試吓香港人嘅道德底線喺邊度! 區選證實佐隨時有過半數人為佐政治理念唔會太在意其他人嘅安全同財產受到威脅。但係當泛暴派用大眾嘅健康生命作為談判籌碼嗰陣會點呢? ...
宜家政府真係要果斷d, 封關已經封哂咁滯,經濟差就係架喇 ,引用黃人所謂:無野可以輸。
但要反勝係唯一出路。
1. 唔好應承班黑暴罷工
2. 立即禁止天價口罩,立左例就去旺角銅記拉人封艇
3. 制定人人都可以買口罩,限購.
4. 制定非緊急公務員在家工作及自我隔離,限幾多曰可以出街一次,違者有罰則。要私人機構仿效。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]