• 瀏覽: 454,239
  • 回覆: 7,407
  • 追帖: 148
+627
引用:
原帖由 ahmei 於 2020-2-15 04:44 PM 發表

終於見到樓下惠記有米賣,數量唔多,得金鳳,5kg 要$96.- 正常嗎?
舊年年尾好似賣 $85.

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-2-15 04:53 PM 發表

所以班友點解要奪立法權就係咁
但可惜,如果班友乜都唔搞由得政府亂咁來,班友全面奪曬權都唔奇,但係人地最心煩時候搞搞震,輸埋都唔夠贏,此消彼長泛暴真係無腦

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2020-2-15 04:56 PM 發表
舊年年尾好似賣 $85.
原來金鳳咁貴,我未食過。

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2020-2-15 03:57 PM 發表

好似要70歲以上並且要通過資產審查才可以領3千幾 否則就係1千幾
65歲通過資產審查已可領$35xx

引用:
原帖由 落漠失控的西瓜 於 2020-2-15 04:35 PM 發表

呢個係咪一開始曾經話智力有問題定係情緒病?個樣咁熟?
佢仲有一條罪仲大鑊. 呢條罪只係好小事. 有無悔意都無乜所謂.

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2020-2-15 04:59 PM 發表

但可惜,如果班友乜都唔搞由得政府亂咁來,班友全面奪曬權都唔奇,但係人地最心煩時候搞搞震,輸埋都唔夠贏,此消彼長泛暴真係無腦
港澳系統換班已經唔俾佢地咁做
佢地點會停丫,一停佢地拍被清算...

引用:
原帖由 ahmei 於 2020-2-15 04:44 PM 發表

終於見到樓下惠記有米賣,數量唔多,得金鳳,5kg 要$96.- 正常嗎?
五公斤$96! 8kg 就差不多

引用:
原帖由 fcw99 於 2020-2-15 04:28 PM 發表

我問過賣家,佢哋話唔寄,集運都唔記
貓超唔使問,你問客服都答你唔到。
件貨不賣境外的,一拍就彈句「你所在地區沒有發售」(大概咁意思)。放得落購物車的,即可以送落香港。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-2-15 04:45 PM 發表

所以話就算有23條都根本無用
香港的司法機關不徹底改造 中央以及特首 警隊根本什麼也做不了

引用:
原帖由 PhotoEE 於 2020-2-15 04:10 PM 發表

19歲青年被判襲警罪 法官問會否再犯 被告以肯定語氣回答:「會」
錯而不改教而不善
危害社會
不知所謂

轉載
剛在巴士上有兩位叔叔討論政府對口罩的處理,其中一位叔叔的話,一句警醒,在此分享,也希望幫到大家。

Y叔在怒插政府口罩處理不善時,另一位阿叔說就算安排了根本都沒作用,你看廁紙沒貨嗎?為何仍然會搶?
問題是香港人的習性,怕執輸搶定十條八條,用唔曬可以慢慢存,或者攞去炒賣。他們不會考慮自己用幾多留幾多,好留給其他需要人士。要麼他們認為自己有多或者會分出去“結果大發慈悲”,其實歸根很多就是自己搶購了很多。
街上處處有口罩賣,只是貴。那叫沒貨?貴。你們不去搶,卻罵政府不安排平貨?要麼政府到底要安排多少?每個人不會只派一個吧?一盒?七百萬人喎!
如果咁急一盒五十個,一家三口用一個月,三百幾蚊比唔起?定覺得唔值?問題是積貨炒賣的奸商還是政府?或是香港人那自私自利的習根性

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-2-15 04:45 PM 發表

所以話就算有23條都根本無用
要換咗班狗官

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-2-14 07:23 PM 發表

另外一種係有嚴重對大陸人偏見嘅人
有已移民yc親戚whatsapp我話「宜家mainland chinese比所有國家reject, 哈哈哈」

我唔明佢開心d乜?
佢自己唔係中國人嗎? ...
好多白痴以為有多本 passport 就高人一等~

呢類白痴,好多都係自己地方係小角色。

緊緊夠$移民~

金鳳米係特別貴, 5KG已經等於一般米的8KG, 不過盲搶之下就剩返呢D, 可能呢D都搶哂。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-2-14 08:33 PM 發表

中國大米產地以黑龍江最大,以珍珠米為主,香港人喜歡食嘅絲苗米產地以廣東最主,但香港最多人食嘅係泰國香米,其次澳洲米。而且稻田冇人居住,無釐頭去噴消毒藥水托咩。
香港黃畜真係地球上智力最低嘅生物。 ...
Ching 你禁詳細,黃C消化吾到😂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]