• 瀏覽: 454,207
  • 回覆: 7,407
  • 追帖: 148
+627
引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-2-16 07:46 PM 發表

養過白鴿,最多嗰陣繁殖咗三十幾隻,後來俾人用丫叉打,嚇到走哂
D人禁衰😠

引用:
原帖由 alexlovesuki 於 2020-2-7 02:27 PM 發表

Ching

link please 🙏🙏

邊個牌子有功效🙏🙏
紫外光對眼有害。使用前先睇說明書。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-2-16 12:43 AM 發表

但係買層樓係咁二都行個圈睇睇有冇問題先簽名啦
何況咁大個香港,仲要由蠱惑佬英國收返來
唔檢查就真係中央失職
收澳門時可能已經學精左,所以現在澳門冇乜人攪事

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-2-17 01:50 AM 發表

收澳門時可能已經學精左,所以現在澳門冇乜人攪事
葡國無英國咁衰埋地雷

引用:
原帖由 alexlovesuki 於 2020-2-16 07:08 PM 發表

我好愛狗狗~
狗真係好有靈性,太多值得分享嘅故事,先講兩件比較印象深刻嘅,哩啲往事,令我學識咗善待動物,故事會令愛狗者難受,如果會令你不安,請略過本文。

細個上幼稚園,記得頭嗰段時間有麻麻湊,麻麻走咗之後經常自已一個人返學,新界窮鄉僻壤,要行一段路,大概2公里,朗豪坊行到果欄咁上下,中途好多惡狗,好彩都係圍咗喺鐵絲網裡面,嗰陣家家戶戶都養狗看門口,我家都唔例外,其中一隻特別親密,成日陪我返學,送我到幼稚園,周不時會中途接我放學,直至有一日返到屋企,先知道屋企同隔籬鄰舍幾隻狗都俾人落藥杜死咗。

以前食狗肉好普遍,雖然犯法,但一樣好多人咁做,有次目睹隔籬屋兩個男人將佢哋養嘅狗仔裝入麻包袋之後用棍吽,狗仔哀叫一陣之後佢哋打開袋,狗仔突然衝咗出去,但冇走遠,一邊低鳴一邊同主人保持距離,結果佢哋放棄咗行動,但嗰日之後,冇再見過隻狗仔。

引用:
原帖由 alexlovesuki 於 2020-2-16 11:39 AM 發表

Best man 都係實力派,家底厚,萬中無一!吾係點拎得返呢?

牠D$,好多時都係食返黎,吾係賺返黎
請問邊個係Best man?

引用:
原帖由 8888beebee 於 2020-2-15 01:20 PM 發表
各位ching ctse,想聽聽大家意見。
各位會相信大陸公佈的疫情數據嗎?
睇數據,是武漢最嚴重,其他地方每日新增數十,有受控跡象,但有部份人隱瞞,所以先繼續傳染。
首先是我的立場,我是相信的大陸公布的疫情數據,身邊人,大部分不信,説實際應是幾倍甚至十倍。 ...
我有反黑暴朋友, 講呢單新冠狀病毒時, 都會覺得"報細數一定有"

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-2-17 04:16 AM 發表

狗真係好有靈性,太多值得分享嘅故事,先講兩件比較印象深刻嘅,哩啲往事,令我學識咗善待動物,故事會令愛狗者難受,如果會令你不安,請略過本文。

細個上幼稚園,記得頭嗰段時間有麻麻湊,麻麻走咗之後經常自已一個人返學,新界窮鄉僻壤,要行一段路,大概2公里,朗豪坊行到果欄咁上下,中途好多惡狗,好彩都係圍咗喺鐵絲網裡面,嗰陣家家戶戶都養狗看門口,我家都唔例外,其中一隻特別親密,成日陪我返學,送我到幼稚 ...
貓都係,因為粘人

引用:
原帖由 moonkaru 於 2020-2-17 02:46 AM 發表

葡國無英國咁衰埋地雷
因為由關閘事件開始由何賢馬萬祺話事,123事件後,何賢到中山(未有粵C)領取最高/策騎指示,回來就告訴澳督該怎麼辦,因此何厚鏵底子不會比何賢差

引用:
原帖由 知三 於 2020-2-17 01:14 AM 發表

紫外光對眼有害。使用前先睇說明書。
收到!

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-2-17 04:16 AM 發表

細個上幼稚園,記得頭嗰段時間有麻麻湊,麻麻走咗之後經常自已一個人返學,新界窮鄉僻壤,要行一段路,大概2公里,朗豪坊行到果欄咁上下,中途好多惡狗,好彩都係圍咗喺鐵絲網裡面,嗰陣家家戶戶都養狗看門口,我家都唔例外,其中一隻特別親密,成日陪我返學,送我到幼稚 ...
狗狗好忠心~

引用:
原帖由 知三 於 2020-2-17 04:22 AM 發表

請問邊個係Best man?
伴郎~大學同學,係北美

引用:
原帖由 alexlovesuki 於 2020-2-17 11:24 AM 發表

伴郎~大學同學,係北美
咁都得?好人有限!

引用:
原帖由 知三 於 2020-2-17 11:36 AM 發表

咁都得?好人有限!
係出名衰格~

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-2-17 08:55 AM 發表

因為由關閘事件開始由何賢馬萬祺話事,123事件後,何賢到中山(未有粵C)領取最高/策騎指示,回來就告訴澳督該怎麼辦,因此何厚鏵底子不會比何賢差 ...
好羨慕澳門人~

Ching please check message

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]