• 瀏覽: 454,035
  • 回覆: 7,407
  • 追帖: 148
+627
引用:
原帖由 dustin 於 2020-2-16 06:47 AM 發表

唔係黑心,亦無興趣知呢單交通意外詳情。

只想講,我住果區到呢家,都仲有啲交通燈未整好,綠公仔唔著,我識揸車識睇埋紅綠燈同方向,先敢過馬路。警察唔得閒抄牌/少咗炒牌,周圍違泊到危及行車安全,我見過有旅遊巴都夠膽泊係啲單線路,霸咗大半條路,行車就焗住要過埋對面線,而對面線本身又泊滿車,有對頭私家車就勉強過到,如果兩架都係大車呢?都唔好講泊到阻到大車過唔到啲情況。呢啲嘢,又係邊個種嘅"因" ...
我地年輕力壯,
出入都要左閃右避~
冇交通燈,
D車吾自律亂泊,
老人家呢?
坐輪椅呢?
勁吾方便!

我上次見到有個伯伯,
上行人路的斜位
被亂泊車的司機擋住,
我幫手抬,
原來電動輪椅超重,
我大聲係街叫人幫手,
好 sad 四五個人幫至抬得起,
全部都係40+
香港到底發咩事呢?

引用:
原帖由 ET0101 於 2020-2-16 12:00 PM 發表
今朝起身
媽用車仔車咗2包金象返嚟
屋企剛開咗一包及有一包未開
日日都同佢講 唔使理 唔使搶 唔食很幾多
慢慢會有返
佢就日日去搵去搶還樂在其中
真嘔血 ...
廁紙🧻真係冇代替品
唔派唔得
樓下藥下仍有人派隊等買廁紙🧻

引用:
原帖由 alexlovesuki 於 2020-2-16 11:54 AM 發表

我根本唔覺得今次係嚴重疫症,死亡率只係2% 多D,恐懼係來自黃屎文宣。

吾去高危地方,布口罩已經夠哂用,又環保,又可以show off😂😂
呢班仆街不停攪事

引用:
原帖由 ET0101 於 2020-2-15 11:01 PM 發表

呢兩日重溫左少少台灣的歷史
當日滿清政府割讓台灣時
台灣人民曾苦苦哀求滿清政府收回成命不要捨棄台灣 
之後台灣全民皆兵獨力抵抗日軍
可歌可泣

當日的台灣人民因為滿清政府的割捨而傷心憤怒
今日的台灣人民因為中央要收復領士而處處提防

一切有恩果 ...
當日嘅台灣人同而家嘅台灣人已經係兩批人,
抗日嗰班人當年差唔多比日軍殺晒
日軍只留返啲肯歸順皇軍同幫緊日軍做嘢的人
所以班人有漢奸血統唔係偶然

引用:
原帖由 WOLVESNOTFAR 於 2020-2-16 12:42 PM 發表

當日嘅台灣人同而家嘅台灣人已經係兩批人,
抗日嗰班人當年差唔多比日軍殺晒
日軍只留返啲肯歸順皇軍同幫緊日軍做嘢的人
所以班人有漢奸血統唔係偶然 ...
台灣好多地名沿用日文,台北萬華本名艋舺,日音まんか(manka),高雄,原住民發音為「打狗」,日本人用近似嘅高雄 たかお(takao)。

引用:
原帖由 tomchan80030 於 2020-2-15 06:54 PM 發表
台灣台北市副市長黃珊珊今說,香港入境台灣的3名遊客陳寶珠(女)、張君諾(男)及張龍華(男)需居家檢疫,但8日入境後失蹤,且留不實資料。台北市副發言人戴于文指出,晚間6時許尋獲3人,將依違反傳染病防治法從重裁罰。

https://std.stheadline.com/instant/articles/detail/1201619/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E9%A6%99%E6% ...
如果這三個唔係港豬係陸客, 今日全港黃媒就頭版頭條報導 「 三陸客入台後玩失蹤,留不實資料隱瞞去向」。

引用:
原帖由 tomchan80030 於 2020-2-15 06:54 PM 發表
台灣台北市副市長黃珊珊今說,香港入境台灣的3名遊客陳寶珠(女)、張君諾(男)及張龍華(男)需居家檢疫,但8日入境後失蹤,且留不實資料。台北市副發言人戴于文指出,晚間6時許尋獲3人,將依違反傳染病防治法從重裁罰。

https://std.stheadline.com/instant/articles/detail/1201619/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E9%A6%99%E6% ...
陳寶珠?

引用:
原帖由 alexlovesuki 於 2020-2-15 08:04 PM 發表

我就簡單D,希望氹人開心,雖然大家平水相逢~
你係希望氹平時冇乜人關心嘅貧苦階層開心,唔通你希望氹啲揸賓士拎LV 嘅財主佬財主婆開心咩。

引用:
原帖由 賭爸 於 2020-2-16 12:22 發表

呢班仆街不停攪事 10845880
鬼唔望班曱甴中招肺炎

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-2-16 13:35 發表

陳寶珠?
呂奇無份

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-2-16 02:18 PM 發表

鬼唔望班曱甴中招肺炎
https://www.youtube.com/watch?v=dNrIUH9lkWs

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-2-16 02:20 PM 發表

呂奇無份
我掛住蕭芳芳多啲

引用:
原帖由 賭爸 於 2020-2-15 08:09 PM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200215/bkn-20200215114017818-0215_00822_001.html
呢啲就叫做野 不拖泥帶水港人赴台隔離失聯尋獲 一家三口填假資料罰5萬港元
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200215/photo/bkn-20200215114017818-0215_00 ...
香港要告都無法可依,就算勉強起訴到,九棺認為被告並無帶病,冇造成社會損失,被告乃無心之且初犯,判處守行為一年。

從圖紙到量產僅3天,“上海發明”醫用鼻罩將保護醫護人員                                    
復旦大學附屬中山醫院醫療隊研發的一次性醫用防護鼻罩,已正式簽訂第一份專利實施許可合同,將為武漢及全國醫護人員提供更好的防護。

-----------------------------

先進嘅漁港仲研究緊點樣設廠造口罩,要政府想辦法保證原料供應充足,政府落力全球搜購口罩以保證醫護人員有足夠保護。

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-2-15 08:23 PM 發表

班白痴仔可能以為d乜基金物基金會養佢一世,查實黎黎去去都係背後嗰幾條友cap完水就走佬
班白痴影相佬真心以為黃色經濟圈對佢哋係 work 嘅, 唔做警察生意影響微小,成個警隊得三萬人,一年有幾個警察要影婚紗相?所以唔怕踩班警察去表現自己有正義感。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]