• 瀏覽: 454,482
  • 回覆: 7,407
  • 追帖: 148
+627
引用:
原帖由 hkc9 於 2020-2-15 04:28 PM 發表

香港將來會發展到:
隨時假發話:咁輕微,都未重傷,未死得。點解要告人呢?對個犯精神傷害啊!

最後罰道歉了事。
(係個警察向個犯道歉)
某黃人係咁教人架,錯就要認,要對方認,

【17:53】消息指,港府研究派出國泰包機到日本東京羽田機場,在2月19日接回滯留日本鑽石公主號上的港人。機組人員將穿保護衣物,不會直接接觸乘客。

https://www.hk01.com/社會新聞/434972/武漢肺炎-最新-消息-港府研國泰包機-接鑽石公主號滯留港人

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-2-15 01:39 AM 發表

我果日執$48一劑, 自己拎返屋企煲
一劑加1.5L水, 煲完大約1L, 4個人飲其實都好多
飲完覺得個身有D熱, 會出汗, 但無咩其他不良反應
另外, 蟬蛻比較樣衰, 唔望佢個樣就ok ...
Ctse苦嗎?我唔飲中藥,就係怕苦

引用:
原帖由 Yanie 於 15-2-2020 05:18 PM 發表

貓超唔使問,你問客服都答你唔到。
件貨不賣境外的,一拍就彈句「你所在地區沒有發售」(大概咁意思)。放得落購物車的,即可以送落香港。
係咪拍香港順豐自取點還是住宅地址?

引用:
原帖由 y98141 於 2020-2-15 11:42 AM 發表

陳秋實?依條垃圾話比曱甴點火燒到危殆既伯伯係收錢做戲 然後倒酒精燒自己隻手「證明」真係做戲,信佢講野既人真係同佢一樣禁硬膠
講得出咁既都算係卜街之中既卜街,認真講既係畜牲不如,俾火燒係咩滋味,不如佢收$試下,正一卜街合家散忍樣全族使清……

引用:
原帖由 ET0101 於 2020-2-15 17:31 發表

要換咗班狗官
首先立哂所有要立嘅法例,之後要向啲法官施壓就易好多啦。

引用:
原帖由 alexlovesuki 於 2020-2-15 17:32 發表

好多白痴以為有多本 passport 就高人一等~

呢類白痴,好多都係自己地方係小角色。

緊緊夠$移民~
同時好多西人已經唔識分中日韓越泰依幾種人,何況港澳台!咁快咁開心遲早去旅行嗰陣出事!

引用:
原帖由 hanE 於 2020-2-15 10:55 AM 發表

妳哋讀書時冇縫紉學咩?我小學三年級已經有,織咗一頂冷帽。
冇呀,我學校得木工堂,冇家政
我之前試過織左人生唯一一條頸巾俾老公都係歪歪斜斜

引用:
原帖由 y98141 於 2020-2-15 05:54 PM 發表

果條友完全沒悔意,個官竟然只罰2000蚊....依件假髮人...
佢孭緊機場打人單野,仲响度扣押緊,相信到時佢會重判...

新冠肺炎全球肆虐,目前仍有逾2200名港人滯留在湖北省超過30個城市,當中更有10人確診感染。政制及內地事務局局長聶德權今早(15日)在電台節目表示,滯留港人大部分是因農曆新年到當地探親或旅遊,其中90多人提出有藥物需要,政府正陸續處理,已經運送了4批藥物到當地,第5批藥亦正在付運,有約30人已領藥。他又提到10名滯留湖北省確診港人中,1名62歲女士病情嚴重,其餘情況穩定,他不認為政府在事件中有所隱瞞。
他指,明白滯留人士想盡快回港,政府由接到求助的第一天已評估風險及制訂可行方案,但當中需仔細考慮公共衞生風險及實際可行性,包括要先確保香港有足夠的檢疫地點,再與湖北省政府協調交通安排,才能夠啟動方案。
他舉例,若派飛機接回滯留港人,每次最多150至200人,惟現時香港有4個檢疫中心,共150個檢疫單位已動用9成,接近飽和,未來需要繼續尋求地點作檢疫中心,待一切設備準備妥當就會將滯留人士分批接回。
聶認為,今次政府應對疫情較03年沙士時更困難,當年社會能夠集中、團結,但現時社會對政府信任度低,有人會採取激烈、暴力的手段對抗,政府除了處理疫情,亦要處理政情,增加抗疫難度。

引用:
原帖由 tommy414 於 2020-2-15 11:36 AM 發表

不如同佢講,香港人反中反到出晒面,中央點解要就你哋?
佢地唔會諗野架,覺得全世界都要圍住香港人轉架

引用:
原帖由 fcw99 於 2020-2-15 06:08 PM 發表

係咪拍香港順豐自取點還是住宅地址?
香港住宅地址

引用:
原帖由 Gabbe 於 15-2-2020 06:19 PM 發表

香港住宅地址
好的,謝謝你,感激

引用:
原帖由 8888beebee 於 2020-2-15 01:20 PM 發表
各位ching ctse,想聽聽大家意見。
各位會相信大陸公佈的疫情數據嗎?
睇數據,是武漢最嚴重,其他地方每日新增數十,有受控跡象,但有部份人隱瞞,所以先繼續傳染。
首先是我的立場,我是相信的大陸公布的疫情數據,身邊人,大部分不信,説實際應是幾倍甚至十倍。 ...
其實我有駁反啲黃屍,如果疫情真係好似佢地口中咁嚴重嘅,咁點解香港只係死一個人?仲有其他國家連菲律賓哩啲落後國家又係得一個死?咁咩原因令佢地覺得大陸每日死過千人?
不過,我都唔期望佢地會有腦思考

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]