• 瀏覽: 454,220
  • 回覆: 231
  • 追帖: 148
+627
引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-2-6 07:06 AM 發表
被問到會否憂慮內地人趁法例實施前湧入香港,特首林鄭月娥表示,近日減少口岸後,都有人擔心使用其他口岸的人會否湧到同一口岸,但前日人次都無明顯增加。林太強調,現時有八成由內地抵港的人都是香港人;又說要有效減低社區傳播,須加大力度減少社會接觸,呼籲市民取消社交活動和避免去人多場所等。

非即時生效:讓跨境家庭僱員安排

對於新措施為何在公布後兩日半才生效,勞工及福利局長羅致光解釋稱,要留時間讓跨 ...
田二五見到真人一定插佢,仲衰過犯聞,連續三個靚的下台階都唔要,支持佢地繼續癲,醫管局開始頂唔住,就快出事,睇下班光環燃可否獨善其身

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-2-6 07:36 AM 發表

可以預期,佢地如果九月奪權成功,相信會立例禁止內地人來港+香港人極困難上內地來加速"中港區隔".....
從而立埋公投法,加速港獨的理據.....
班區議員已經令個區"無法無天",公然出黎堵路掟磚.....可以肯定,今次疫情之後,班和理死更加想港獨,犯聞九月奪權之後會更加亂,更加無法無天...... ...
但係中港隔絕連和你死返大陸的權利都無,有唔少和你死都鍾意返大陸玩,玩中港隔離的話佢地都受影響

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-2-6 08:47 AM 發表
我要一分鐘內收豬! 同我快啲出嚟!
師兄跟得大叔多果然夠霸氣,曱甴醫院條民酸咁快俾人收皮

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-2-6 10:37 AM 發表

始終佢地有班想攬炒既人
今天班黑護話再唔談判就發生集體辭職喎,大家幫佢集氣呀…

引用:
原帖由 20031210 於 2020-2-6 11:21 AM 發表

正副主席應該率先辭職明志,唔係點帶領會員行動呀
條八婆成八萬人工仲要唔駛做,點會呀…

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-2-6 11:24 AM 發表

第二點又係要靠三萬警察去做
去邊度搵咁多警察返來
緊急狀態係平頭哥出場

引用:
原帖由 Mary妹妹 於 2020-2-6 12:08 PM 發表

仆街陣線咁快就露哂所有底牌和去盡, 又不知怎樣收手, 咁就恭喜牠們快些辭職唔撈, 仆街陣線無會員解散了
佢聲明自己有二幻會員但有七千響應,剩低果萬三都未控制到想大人,憑乜

引用:
原帖由 ahmei 於 2020-2-6 12:35 PM 發表

有下台階,HA 高層尋日叫佢地囘崗位,因為醫院服務受影響。
社區又開始爆發疫情。乞衣芋可以話呢個政府無良,但自己仲有初心,以香港市民福祉為依歸。 ...
尋日叫佢回崗位,今天話辭職

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2020-2-6 03:41 PM 發表

係某啲奸商只係逐啲逐啲放口罩出嚟賣, 然後收埋啲口罩奇貨可居, 可憐班不明底蘊嘅黃人, 仲讚嗰啲奸商"有良心"。
奸商副身家縮左水成廿三億美金,仲唔諗辦法揾返咩

引用:
原帖由 路過的閑人 於 2020-2-6 03:49 PM 發表

佢地一早就話啲數據造假⋯武漢死左十幾萬人嘛
橫掂都假點解唔謝無事發生

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-2-6 04:23 PM 發表

吊,講埋啲廢話似足黃狗文宣, 中招嗰個真係佢老豆又點,佢話冇出過境嗟,叫入境處查吓佢最近出入境記錄就知啦,交畀警方立案調查佢,保證好似上次條中大妹話畀警察性侵咁即刻縮。 ...
揾國內起底組睇下係咪真係有關係,冒應的機會唔細

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-2-6 04:48 PM 發表

好理解呢班人嘅難處,民記或工記喺咪可以幫下手,聯絡下啲善心又不想張揚的商家幫下手
有商家靜俏俏送左兩部機俾懲教,可以加到日產三十萬個口罩,而家只係等材料

引用:
原帖由 chungkingpun 於 2020-2-6 05:48 PM 發表

就算見 估計又是超極速就談判破裂
根本係要聽佢講,談乜野判,極速破裂係佢地最錯的行為

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-2-6 06:22 PM 發表

同意,香港喺唔可能有説之以理,動之以情及誘之以利

香港人無大局觀,衹顧眼前 繩頭小利,亦無大難臨頭的危機感而願意作點自我犧牲

到真喺大難臨頭打到嚟, 就怨天尤人賴政府

今次輝明邨單嘢我好反感,有人為達政治目的,置港人的健康福址於不顧

如果只係堵路抗議,我可以原諒佢因為自私而作出的行為,但用到放火務求不能使用,根本就同全港人為敵 ...
果單野後變做家居隔離,有人開始插果堆人自私,所以美孚果單細聲左好多

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-2-6 06:27 PM 發表

個份風月版和馬報都留左好多人,到現在都好多叔叔伯伯買份毒果睇馬經當然搭單也睇下插政府新聞啦
家父一星期只買一天毒果,其他東方

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]