• 瀏覽: 454,029
  • 回覆: 109
  • 追帖: 148
+627
引用:
原帖由 naly 於 2020-2-13 06:46 PM 發表
今次都係背靠大陸, 如果黃人奪權之後, 更加無人可靠, 黑暴一搞政府就倒台。
我覺得黃人奪權都唔會毒辣到,最多亂七八糟,在底綫下玩野。但在民生經濟不好下,大家還有閑情去搖旗吶喊嗎?

引用:
原帖由 tommy414 於 2020-2-13 06:47 PM 發表
啱啱睇新聞聽到田北辰建議政府租用郵輪隔離濟留武漢回港市民.........佢有無睇過日本鑽石公主號咩衰樣?本身呢班人已經高危,仲要困住佢哋喺郵輪交叉感染,係咪想靠害 ...
佢有話揀啲有窗嘅房。
其實,而加武漢果批因封關封區都變相自我隔離,咪留低一排先囖。
千里迢迢回來都有風險。

引用:
原帖由 ET0101 於 2020-2-14 11:22 AM 發表

又制造恐慌

我琴日睇過一段片
係惠康倉廁紙存貨

多到不得了
我樓下間惠康基本上過年後冇返貨,包括米、各種紙品、消毒用品、
罐頭就一日比一日少。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-2-14 11:48 AM 發表

國內人自細讀書就學拼音,所以用拼音輸入法最方便快捷,香港人未學過拼音就唔掂,而且佢哋嘅拼音係普通話發音。
我見過佢哋嘅拼音輸入打個字母已經彈一堆詞語畀你揀,舉例我哋講 CLS ,就彈出黐 x 線出嚟,大致係咁,詳情我就唔識哪。 ...
我而家用漢語拼音,雙拼。
單字拼要揀字,又冇4聲,影響速度。

引用:
原帖由 geometric 於 2020-2-14 05:00 PM 發表

唔好試,千祈唔好淘寶....
因為,
你會上癮的

話你知,我已經淘上癮了
我有用過2次,沒有上癮。
當初開戶也經常去看看,這兩年,沒上綫了。

報導下行情先。
剛剛去完深水埗,見到有甚麽酒精消毒液,$500.-
酒精75%,3L $350.-    99.9%  3L  $350.-
透明膠袋包裝口罩50個一包 ,每個$5.- (衛生/清潔分 0 )
愛心口罩 $40.- 車功好差。
小噴壺 $8-12 正常
維特厠紙 $50/條
工廠貨布口罩 $8.- (買黎玩下,要修改下)

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-2-15 08:24 AM 發表
「港府掟250億圖息眾怒挽民望 學者政界批小恩小惠」 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200214/mobile/bkn-20200214180503129-0214_00822_001.html

d乜Q學者,乜都唔滿意
冇措施又鬧冇,有措施又鬧小恩小惠
想點啫佢地

不如每人派幾億$usd然後政 ...
乜都唔駛做,以後派嗮啲錢,卯錢發展,開唔到源,休想要政府供書教學、贈醫施藥、安居樂業、生養死葬。

引用:
原帖由 hanE 於 2020-2-14 11:38 PM 發表

你一定唔好用TEMPO係極難分解,我都唔俾家人買回家用。
以前聼過人咁講,所以卯用佢嘅厠紙。其他牌子如維特,索水後,散嗮。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-2-15 01:28 PM 發表

人中白,藥材佬話係尿漬結晶,唔係屎又唔係蟲,雖然聽落好核突,但能止血化瘀,止吐血,不過依家好少中醫會開這種藥,亦好少藥材舖有賣。
大家講屎講尿,俾個靚名來遮醜。
夜明砂------蝙蝠屎
有話病毒源頭是蝙蝠,唔知有卯人研究下便便。

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-2-15 03:38 PM 發表

咁我好少少,我識織簡單嘅衫同頸巾嗰啲
我都織過有花嘅冷外套,頸巾。果時我地好鍾意買pattern書黎學架。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-2-15 04:05 PM 發表

又有一堆傻仔走去送頭......
阿sir又執幾件。

引用:
原帖由 超級委屈的手背 於 2020-2-15 04:25 PM 發表

屯門家興啲野平好多
終於見到樓下惠記有米賣,數量唔多,得金鳳,5kg 要$96.- 正常嗎?

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2020-2-15 04:56 PM 發表
舊年年尾好似賣 $85.
原來金鳳咁貴,我未食過。

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2020-2-15 05:41 PM 發表
【16:52】再有5名穿黑衣人士被警方帶走。
【16:33】警方拘捕1名女士,指其挑動市民情緒。
【16:29】警方指下午天水圍遊行期間,有暴徒闖入輕鐵天秀站,縱火焚燒站內設施。警方警告暴徒立即停止違法行為,並表示會介入採取執法行動。另外,遊行發起人已在現場宣佈遊行結束,警方呼籲示威者保持理性,和平有序地離開現場。
果名女士係咪陳窮獸,最應該捉係挑動情緒的人 ...
呢個女人精神有問題,社署搞屎棍。

引用:
原帖由 hanE 於 2020-2-15 09:15 PM 發表

妳哋而家節目多,我少女時冇咁多節目,成日去學野,讀夜校學英文,,學裁剪做衣服,學織冷衫,學普通話,真係勤有功戲無益,生活上用得著,我好奄尖㗎唔合身小小我都要改嘅。 ...
咦,我都係成日要改衣,揸針挑腳 OK,其他就俾人改,好嘥錢。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]