• 瀏覽: 454,197
  • 回覆: 93
  • 追帖: 148
+627
引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-2-10 10:48 AM 發表
"全港陷入口罩荒,市民即使有錢亦未必能買到合規格的防疫口罩。身兼立法會議員的行政會議成員葉劉淑儀今早(10日)指,香港長遠要有本地生產口罩能力,相信政府正研究立例管制入口、分銷、零售口罩,規定不准抬價。
她指,要管制口罩零售、控制價格等都較複雜,港府從來沒試過控制商品價格,亦需要考慮如何執法,因此政府在寫法例時要較謹慎。"

睇黎行會研究緊口罩價格管制... ...
太遲啦

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-2-10 10:41 AM 發表

講呆彎這類風化案可以講幾版都講唔完,大叔好快又要開新主題。
不過有一單奇案幾搞笑,有一個女小學生十一二歲左右,被發現懷孕,父母去報警,警方開始調查邊個係經手人,女孩個阿爺跳河自殺,咁就知道佢畏罪自殺,但最後做胎兒 DNA 檢測,經手人原來係女孩個阿叔,其實係人人有份。 ...
呢單野我有啲印象

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-2-10 11:15 AM 發表

講真如果而家立法規管口罩價格, 係咪真係有人夠膽出聲,想做人民公敵?
只有你想像唔到嘅
無牠哋做唔出嘅

顛倒是非
指鹿為馬
無中生有
一句自由就可以橫行無阻

引用:
原帖由 ET0101 於 2020-2-10 11:32 AM 發表

只有你想像唔到嘅
無牠哋做唔出嘅

顛倒是非
指鹿為馬
無中生有
一句自由就可以橫行無阻
不過我相信呢批人最後都會好似黑護咁收皮

引用:
原帖由 GoldenNala 於 2020-2-10 11:33 AM 發表

請問在天貓下單時需要自己揀集運嗎? 運費自動計算? 我未試通運貨嚟香港㗎
非集運
收貨地址入香港屋企地址
直運到家門
如超重付款前系統會計收埋運費

引用:
原帖由 cap07 於 2020-2-10 11:15 AM 發表

可能例都未立,已經﹝貨源充足﹞自動減價
好似股票咁比人拋盤

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2020-2-10 12:14 PM 發表

講真 | 敢問鄧炳強:香港是不是中國一部分?

筆者想問「一哥」警務處處長鄧炳強:香港是不是中國一部分?是的話,為何一個警察在其裝備貼上我國國旗,會有問題?會被上級警告,會被要求放兩周假?
筆者又想問「一哥」,為何一個警察(海港Sir)會因為用自己工資從韓國購入520個(寓意「我愛你」)醫護用口𦋐給武漢,並在速遞箱外面寫上「香港警察捐贈」,竟會被勒令休假,甚至被即時停止使用槍械,更有 ...
鄧處長自上任到而家都無畏無懼
點解今次咁反常態
實在令人費解

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-2-10 12:36 PM 發表

好多人一世都唔需要用到良民證,尤其是嗰班讀書不成又冇乜技能嘅曱甴,佢哋怕個毛。
反正都係一pat💩
再爛啲都無所謂

引用:
原帖由 賭爸 於 2020-2-10 12:51 PM 發表

有用嗎
收歸國有統一價格/統一分派才有用

引用:
原帖由 徐晃 於 2020-2-10 12:53 PM 發表

數星期內
真係愛助攻
國內10日起好一間醫院
我哋數星期都規管一個口罩

[quote]原帖由 ckm 於 2020-2-10 03:06 PM 發表

湯家驊已經出咗聲,話同自由市場有衝突啦 [/quote

當年任一招如何打大鱷救港
要救港就要衝擊所謂的自由市場

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-2-10 05:10 PM 發表

師姐話俾你啲親朋戚友知,順便告誡埋這裡女性版友 (可能男性都有效),年齡介乎 5歲 至 80歲者,無論旅遊或公幹最好避免去天竺國。

10827909 ...
老美是一個強盜國家
印度是一個禽獸國家

引用:
原帖由 ilrl 於 2020-2-10 05:20 PM 發表

唔知天貓係咪知我屬厠紙控

啲杯裝米線腐乳未發貨

就先給我厠紙
哈哈
今早有個師兄話佢批貨都只係出左廁紙先(總要只係出部份廁紙)
可能祖國知道我哋香港唔夠廁紙用
所以優先處理

引用:
原帖由 PhotoEE 於 2020-2-10 07:51 PM 發表

今日訂滴露二支188, 但運費要888😵😵🏴‍☠️
實付金額不可低於人仔249才可享有首10kg免郵,所以師姐要再買多少少輕D嘅野湊單,如M巾毛巾杯麵......

引用:
原帖由 迷失一號 於 2020-2-10 07:46 PM 發表
唔係以為咁做!阿爺會算數吖?😅😅
我係阿爺就比返佢
話無空處理,退回

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]