• 瀏覽: 1,019
  • 回覆: 14
資深投資者吳龍飛稱,去年樓價升勢集中於年初,下半年已經回落,全年計升5%都算是「不幸中的大幸」,但今年樓市再不會「好運」,更是多災多難!

他估計,今年全年樓價至少會下跌15%。若果武漢肺炎疫情繼續擴散,加上政局持續不穩,跌幅可能達到30至40%。

跌咁少

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20200131/mobile/bkn-20200131132400054-0131_00842_001.html

跌80%仲好,反正攬炒囉!人命都可以唔理,仲有咩係底線?

再下跌多50%都係買唔到樓。應該話下跌到五千蚊實呎就會買到了。有機會嗎?

放口術 等入貨

引用:
原帖由 星風月霧 於 2020-2-5 04:34 發表
放口術 等入貨
呢d唱淡嚇d業主急速沽售嘅技倆已經無乜用。

佢不如講跌100%香港陸沉仲好啦

引用:
原帖由 純情的結他 於 2020-2-5 03:51 發表
再下跌多50%都係買唔到樓。應該話下跌到五千蚊實呎就會買到了。有機會嗎?
有6有大把¥亦唔怕比BSD

引用:
原帖由 dtw 於 2020-2-4 21:12 發表
係文明嘅社會, 個班e護已成為過街老鼠

"吳龍飛"

其實佢係乜水?!

引用:
原帖由 純情的結他 於 2020-2-5 03:51 AM 發表
我要千5蚊尺,吾係就罷工醫護教的黑

引用:
原帖由 00008888 於 2020-2-4 09:04 PM 發表
資深投資者吳龍飛稱,去年樓價升勢集中於年初,下半年已經回落,全年計升5%都算是「不幸中的大幸」,但今年樓市再不會「好運」,更是多災多難!

他估計,今年全年樓價至少會下跌15%。若果武漢肺炎疫情繼續擴散,加上政局持續不穩,跌幅可能達到30至40%。

跌咁少

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20200131/mobile/bkn-2 ...
跌200%

引用:
原帖由 dtw 於 2020-2-4 09:12 PM 發表
X2。。。

冇可能跌,跌1成都難過登天

引用:
原帖由 司恆從 於 2020-2-5 05:26 AM 發表

我要千5蚊尺,吾係就罷工醫護教的黑
我就貪心小小。要千五蚊一平先至買。

衰多幾年可能會跌

主題標籤 #武漢肺炎
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]