• 瀏覽: 5,876
  • 回覆: 102
+15
引用:
原帖由 不著痕跡 於 2020-2-3 10:02 AM 發表
本港昨日再確診武漢肺炎個案,社區爆發風險續增,更出現首宗命危個案,該名女病人肺片極花,但港府堅拒封關防疫,引發醫護界其中一個工會「醫管局員工陣線」發動今起一連五日罷工,該工會昨早在特首林鄭月娥不出席會面後宣告談判破裂,今起癱瘓公立醫院非緊急服務,若政府仍拒回應訴求,明起將罷工升級至緊急服務範圍。醫管局估計至少數千醫護參與,宣布今起啟動「重大事故協調中心」應變,料一半非緊急手術服務、四分之一普通科門 ...
希望唔好希大陸人個案係社區引起如沙士般大爆發,
否則, 建制派........今年選舉......成績一定更"理想".

引用:
原帖由 不著痕跡 於 2020-2-3 10:02 AM 發表
本港昨日再確診武漢肺炎個案,社區爆發風險續增,更出現首宗命危個案,該名女病人肺片極花,但港府堅拒封關防疫,引發醫護界其中一個工會「醫管局員工陣線」發動今起一連五日罷工,該工會昨早在特首林鄭月娥不出席會面後宣告談判破裂,今起癱瘓公立醫院非緊急服務,若政府仍拒回應訴求,明起將罷工升級至緊急服務範圍。醫管局估計至少數千醫護參與,宣布今起啟動「重大事故協調中心」應變,料一半非緊急手術服務、四分之一普通科門 ...
黑醫護比黑衣暴徒⋯⋯更狠毒。
黑衣暴徒系同警察正面交戰⋯⋯只之不過以曱甴嘅形式出現。
但黑醫護系架把刀系病患條頸⋯⋯逼政府應成五大訴求。
黑醫護死全家⋯⋯先死家中老少及朋友,黑醫護去自殺吧!

醫者父母心, 醫護罷工, 病人首當其衝

罷工垃圾, 必有報應

黑護仲扮清高,炒L晒呢班人啦

引用:
全世界醫護抗疫冇人罷工,今次香港比班黑心護士害死,瘀到爆!害香港人比全世界人笑!!
為鍾南山院士點贊!

無良政棍最可恥,煽動黑醫護罷工,綁架病人

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-2-3 10:53 AM 發表
支持醫護行動~

10801812 10801813
中共崩潰在即,全人類崩潰在即......再即!!攬炒成功,得左!!

引用:
要留意呢班罷工嘅人多數系醫管醫院員工,佢哋屬醫療界中高薪一族,注冊護士起薪4萬,醫生梗系更加高人工十幾廿萬,並唔系私人診所可比,佢哋根本系一班受高薪公帑嘅醫護,而醫院嘅病人百分九十九系香港人,還要系支付唔起私家嘅低下階層,依家就系高薪厚職醫護唔顧窮人死活搞罷工,醫院罷工,有錢嘅也可以改私家,但窮人根本無選擇只能去公院,醫護無講過因罷工有人失救邊個負責任?佢哋根本系一班高薪自私黑心醫護!

引用:
原帖由 喜樂無窮 於 2020-2-3 10:04 AM 發表
引入內地醫護,舒減香港醫護壓力,亦唔使比香港醫護獨大要脅市民
內地依家自己都唔敢醫生

引用:
原帖由 Mich281963 於 2020-2-3 11:25 AM 發表

中共崩潰在即,全人類崩潰在即......再即!!攬炒成功,得左!!
藍尸準備陪葬,林奠會叫黨預留14,000副棺木俾佢地;RIP~

引用:
黑醫護比暴徒更冇人性, 視生命視病人於唔顧, 都未到社區傳播最牙煙時一個個人性丑態盡現, 希望醫管局真嘅要為佢哋嘅行為處分, 帶頭嘅聲淚俱下嘅更系主犯, 香港市民對呢班人還有乜信心?

呢班乘人之危嘅時代垃圾,以後唔使旨意返國內。噉嘅操守,專業資格亦成疑問!

引用:
真系搞笑,由一班唔系前線醫護人員嚟指揮前線醫護人員做嘢,仲系前空姐添。真系超級笑話。

點解人心可以咁自私?醫護好恐怖

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]