• 瀏覽: 402,139
  • 回覆: 8
  • 追帖: 150
+530
支持

引用:
原帖由 akanesk 於 2020-1-30 10:52 AM 發表

我睇完覺得呢篇野同文宣文一樣...
從多角度思考無妨,梗何況箭兄好少出post

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2020-1-30 07:29 PM 發表

其實小朋友唔舒服,就會拉開過口罩。就算大人,我見到去食支煙或lunch 出街食,都響人堆都除咗個口罩,其實口罩係醫個心魔多個真係有保護作用。 ...
根本心態是見到人帶口罩,而自己不帶比人鄙視,你去酒樓看看,全埸七,八成滿,人人都不帶口罩高談濶論,如果病毒咁恐怖,應該得小貓三數隻在飲茶啦!

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-1-31 12:40 PM 發表

平常心,傷風感冒都死好多人,不自亂陣腳.
我記得二年前香港流感都死咗二,三百人啦,新聞都有報導㗎,那段時間出入醫院探病,啲人都冇帶口罩啦!

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2020-2-2 12:30 PM 發表

即係大陸主動閂(水喉)?
中央幫香港人全封關,不要再嘈。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-2-2 06:40 PM 發表

正話去行過兩間趴街,米只剩下幾包糯米,其他唔覺缺啲乜,罐頭大量。 去 X寶凍肉舖睇,米冇晒,一丁麵冇哂,但公仔麵同其他即食麵冇人吼,其他貨品樣樣齊,菜就比平時貴,但比年初五平啲。惠康唔就腳,冇專程去睇。 ...
惠康6.9一個西蘭花,759大把日版丁丁麵$24蚊

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-2-3 11:03 AM 發表

你買嗰間凍肉舖是否連鎖店? 有版友講過話一田有泰國雞翼賣,但我去過見唔到有貨,去過吉之島又冇,兩大超市都冇, 普通凍肉舖嘅雞翼多數拆開哂段磅秤。 ...
大昌有

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-2-3 11:10 AM 發表
佢地連十歲小朋友都搞去做娃娃兵,不知所謂
十歲去支持,父母在那𥚃呀,我都唔比個仔出街啦,仲要去醫院附近,想找死

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-2-5 05:56 PM 發表

廁紙有得運落黎架嘛
好多民工回不少廠,如果要開工,全部帶口罩,口罩何來呢。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]