• 瀏覽: 401,658
  • 回覆: 26
  • 追帖: 150
+530
👍

現在外部勢力用盡手段要中國內部混亂,而港台就不斷加大分裂力度!但每次失敗就愈多國家選擇騎牆,兩邊投注!🧐

引用:
原帖由 tigerg 於 2020-1-30 01:28 PM 發表
黃瓜其心可誅, 早一天發放消息話屆人寺今天有口罩供應每人限買一盒。到晚上又話每分店其實只得20盒貨,攪到一班無知市民半夜排隊等買口罩,造成恐慌效果買唔到之後接受電視訪問就個個鬧香港政府鬧林鄭。 ...
想中國亂!內地就好好地,但香港就亂哂龍!😔

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-1-30 01:45 PM 發表

佢想令林太不能連任多...
黃瓜不斷向政府打毒針
林鄭是否連任言之尚早,但有心打擊政府而扶西9港奸心水就肯定!😖中美大戰其實打到已經白熱化,差在會否打到熱戰?😠

引用:
原帖由 MS.TAM 於 2020-1-30 03:29 PM 發表
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/5820319
搞分化 永久居民才派喎
最後邊個勝負都要落一道仇恨分裂嘅針落中國度!😡

想知當年沙士過後啲人有幾多口罩剩在家?可以作今次參考,搶購完擺幾耐?🤔

引用:
原帖由 akanesk 於 2020-1-30 06:07 PM 發表

我屋企長期有一至兩盒...
你咁唔算數!係想知當年啲人搶購完剩幾多擺幾耐先用得哂?🤭

引用:
原帖由 akanesk 於 2020-1-30 06:19 PM 發表

咁又講開又講...果時又好似無而家咁大規模搶口罩..
唔會無呀?沙士喎!😳

引用:
原帖由 落漠失控的西瓜 於 2020-1-30 06:24 PM 發表

我屋企好似嗰陣真係無!搭車先戴... 嗰陣好似響街成日都會派.
係SARS之後養成唔舒服戴口罩既習慣, 屋企先會買少少看門口..今次都係咁啱屋企存貨無晒先叫媽子入番盒. ...
今次香港人唔同哂,口罩日日戴!😶

引用:
原帖由 ckm 於 2020-1-30 08:23 PM 發表

真係無咁瘋狂搶口罩喎
今次又真係瘋狂咗啲!😖不過個個戴咗口罩係可幫到中國抗疫。😶

引用:
原帖由 賭爸 於 2020-1-31 10:42 AM 發表

若果是呢位開心到嘔
今鋪全香港各階層一起動員起來反政府,唔通蘋果電影放煙花廣告一出就集體催眠哂啲人反反反?🤭

引用:
原帖由 dustin 於 2020-1-30 11:27 PM 發表

上個帖提過, 有個所謂"好朋友" (現已斷絕來往, 因為人愈大, 愈睇清此人之自私衰格行為), 識藥廠可以直接訂N95, 問完我, 我麻煩佢幫我訂, 訂極都話無貨 (唔係無貨, 而係佢自己囤積), 咁我都唔再問佢自己買普通口罩算喇...(普通貨當時係有o架), 之後疫情完咗, 佢忽然搵我話幫我訂到, 其實就係自己囤貨無用, 我當時焗住幫佢買囉, 之後放到過期...佢又真係好意思, 仲要我自 ...
有囤積就應有一定量嘅需求,不過應無今次咁瘋狂!🧐

引用:
原帖由 陽光藍孩 於 2020-1-31 12:00 AM 發表

其實最驚係佢變成一種風土病,如果年年冬天都黎一次,2%死亡率對經濟損失好大,倒不如從一開始得幾百個case就搞掂佢。
睇吓沙士十幾年都無再出現...🤔

引用:
原帖由 dustin 於 2020-1-31 01:15 PM 發表

當時佢囤積係因為唔知SARS幾時完,之後治療到完係好短時間,佢就打俾我話有貨叫我去攞。呢種人厚面皮到,根本果時大家都唔駛戴口罩出街,我又薄皮唔想反面,所以明知無用都照幫佢買咗。此後仲有幾單嘢,令我決心同佢斷絕來往。 ...
你真好人!😊
另我睇今次疫情一樣好快完!😶

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2020-2-1 05:36 PM 發表

我覺得有心咁做。
如果講「唔畀大內地人入香港」太長,同擺明歧視。
但係講「封關」夠哂短,容易洗腦,仲將「歧視」呢個負面標籤遮蓋。
黃人跟本玩歧視玩分化!😡要防疫情,內地關口任何人不論國籍都要限入先可防治傳染,如任何國家有感染者,都要限制該國人士入境,機場港口都要用同一標準!但只限大陸人士係講唔通,處理上真係認為不是歧視某類人?🧐

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]