• 瀏覽: 68,628
  • 回覆: 28
  • 追帖: 2
+37
東區醫院深切治療部多名護士請假。

東區醫院指,早上及下午,深切治療部共十五名護士請病假,院方表示會根據既定人力資源程序處理員工病假。而醫院已因應情況調配人手,病房服務維持正常。...

黑醫護真係想睇住香港市民死

新聞來源連結:

http://news.tvb.com/instant/5e30555c335d19ac5d854d4a

簡直勒索 無醫德無品德

有冇人可以公開下人名 讓市民讚賞下

引用:
原帖由 okla3 於 2020-1-29 12:37 AM 發表

支持護士請假,你咁愛國自己去幫手
醫護人員天職係救人 無分國籍政見 你咁都唔識

聽日建制派應立即用特權法傳召呢15個上立法會查根究柢

醫管局同疾控中心應該立即啟動應變措施 突然有14個醫護人員請假 係咪有不知明病毒爆發 要立即家居隔離 同埋徹查病毒來源

引用:
原帖由 我條底中間偏黃 於 2020-1-29 01:14 AM 發表
政府遲遲唔封關、唔做好防疫措施,中門大開引晒啲病毒入港,然後拍吓蘿柚就自己宣佈實施Home office。

憑乜嘢要醫護人員賣命?
香港到而家有幾多單輸入個案?

引用:
原帖由 62733624 於 2020-1-29 01:26 AM 發表
明明係政府不仁在先
然後你們盲撐既話醫護不義
笑左
痴線 香港有幾多單武漢肺炎死者?多唔多過流感?唔通又可以話流感高危而唔返工?

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-1-29 01:34 AM 發表
大陸國家級專家 中招殉職

你藍絲咁想蓋國旗 咪自己去囉!

就算最強防護裝備都中招 打份工咋

2003年 有幾多殉職係醫護? 
打杖死得多人係咪美軍又可以罷工?

引用:
原帖由 eason1001 於 2020-1-29 01:37 AM 發表

一個制做緊核彈既國家,係個核彈出問題未爆初期,專家已經叫停唔好再搞落去,國家唔聽覺得自己可以處理到,而家個核彈爆緊,然後叫班拆彈專家去拆彈,拆彈唔肯去就屌9人地話人地又廢又盛 , 最後講句,你班廢西5毛唔好再係香港幫大陸維穩 , 香港市民已經睇清所有野  ...
呢個比喻真係顯得出曱甴係0智商

引用:
原帖由 nyckid28 於 2020-1-29 01:42 AM 發表

支那唔係人,狗都不如
人地自己人出事冒死都去救 香港黑醫護臨陣請病假 邊個情操高尚 邊個連狗都不如 高下立見

第一件事係要強制隔離呢15件垃圾 請醫管局一視同仁

引用:
原帖由 eason1001 於 2020-1-29 01:51 AM 發表

嬲都係期次,而家醫護班人條命比政府拎黎做棋,即係而家夾硬擺佢地上枱一樣,賤到仆街 
醫生護士可以揀病人醫?

引用:
原帖由 led_dada 於 2020-1-29 01:53 AM 發表
如証實開假醫生紙 會除牌
小心
如果醫管局強硬一點 逐個case去查 以曱甴為求自保出賣兄弟的本性 呢15隻應該死梗

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]