• 瀏覽: 68,667
  • 回覆: 7
  • 追帖: 2
+37
ICU..15個, 根本搵病人條命嚟要脅政府, 呢班冇醫德嘅人一定要DQ

引用:
原帖由 理+誠 於 2020-1-29 12:32 AM 發表
你哋自己怕死就怕死,唔好講到咁偉大,話係為香港人好。
呢啲臨陣脫逃嘅黑醫護,根本唔配身上之醫護袍,有辱「白衣天使」之名。 ...
關怕死咩事? 呢15個係深切治療部, 唔係照顧武漢肺炎嘅

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2020-1-29 12:34 AM 發表
請病假要出示醫生紙, 出示假醫生紙要負責任. 
想睇下啲醫生幫佢哋寫咩名目, 開假假紙嘅醫生係犯法, 要告埋

引用:
原帖由 清晨活潑的美人 於 2020-1-29 12:37 AM 發表
呢15件入黑名單永不升職或錄用
直頭要公開個名同DQ

引用:
原帖由 山邊小牛牛 於 2020-1-29 01:14 AM 發表

做開護士, 因為返SHIFT, 好多身體唔多好
呢排天氣又咁凍, UTRI 真係好容易

咁就有日病假

所以師兄無辦法懷疑人地攞假醫生紙

P.S: 我自己就唔贊成醫護罷工, 更反對有人煽動醫護情緒, 利用醫護來達到自己的政治要求
呢班堅PK ...
15個同係ICU, 同一日有病?

引用:
原帖由 花似雪 於 2020-1-29 02:11 AM 發表

15個同一ICU同一日病就更加要隔離啦,唔係病毒都驚佢係其他傳染病囉。
要睇佢醫生紙點寫, 同埋係咪睇同一個醫生

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-1-29 02:19 AM 發表

15隻護士畜都係claim 姨媽痛, 呢類痛症醫生都check唔到係真係假.
但係check到佢幾時姨媽到

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-1-29 02:21 AM 發表

軍人 係兵役制度 做逃兵要軍法處置

但香港醫護不屬於軍人 老解醫護兵就係

人地冇責任搵命博嫁wo! 大陸專家重裝都中

2003年 發現sars既意大利藉醫生自己都中招殉職 有幾大風險? 最重要係 就算全套超強保護裝備 一樣中 源頭係大陸仔 唔封關 死就醫護去? 叫警察自己去囉

臨陣退縮又如何? 特區政府封關就可以唔駛有人犧牲啦 林奠唔肯 咪叫警察去做囉 加埋班高官自 ...
曱甴話齋, 佢哋醫護人工包㗎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]