• 瀏覽: 46,968
  • 回覆: 463
  • 追帖: 3
+23
引用:
原帖由 kenny1032 於 2020-1-28 10:15 PM 發表
剛才晚飯後行超市見到都嚇左一跳,大約被清左一半食品
廢老都去托米呀~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-1-28 10:15 PM 發表

罐頭、杯麵、油、鹽、糖、豉油、荳粉、廁紙、洗潔精、飄白水...........不妨買多啲,無呃你~
茅台會唔會搶?酒精濃度咁高

引用:
原帖由 bbkidd 於 2020-1-28 10:17 PM 發表

茅台會唔會搶?酒精濃度咁高
必要時可作消毒用;Vodka 啦~

地球係好危險嘅,快啲番去火星啦!

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-1-28 10:14 PM 發表
沒有美國大豆的日子恐怕好難過
食樹皮日子正式來臨
雖然大陸簽咗協議,但依家都無$買大豆啦~

引用:
原帖由 BritHK1842 於 28/1/2020 22:17 發表

肉類有美國盟友出貨,還有澳洲同胞既貨供港
蔬菜同香米就係泰國供貨
水果買台灣同日本貨
蔬菜泰國來,發緊夢
美國的30元一斤?

引用:
原帖由 ahbobo76 於 2020-1-28 10:00 PM 發表
啲仆街連登仔文宣又開始想攪事。
啲仆街真係唯恐天下不亂,
正打靶杏+橙...😡😡😡

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2020-1-28 09:19 PM 發表
新型冠狀病毒肺炎疫情持續,本港今日(28日)有市民到超市搶購糧食及日用品,港九多間超市貨架空空如也。有市民花費千元購買凍肉「儲糧」,坦言擔心疫情在港爆發,屆時難以入貨,「政府幫唔到你,唯有自保。」

https://fs.mingpao.com/ins/20200128/s00001/35f7c701c3a9dc6c0de5c0dcff2c6035.jpg

香港人好多時都失去理智。
搶購糧食、 ...
香港人已經痴孖筋

引用:
原帖由 moon2004girl 於 2020-1-28 10:15 PM 發表

食唔食得切都成問題,不過內地也是很誇張
深圳超市過年正常營業,包括那些24水時迷你超市,而家幾乎全國斷行,人流唔知幾時才返城市,超市生鮮食物全部降價,日用品所有貨品不缺,只是出行不方便,冇口罩寸步難行,到處都要量體溫

引用:
原帖由 雞扒丁面 於 2020-1-28 10:23 PM 發表

深圳超市過年正常營業,包括那些24水時迷你超市,而家幾乎全國斷行,人流唔知幾時才返城市,超市生鮮食物全部降價,日用品所有貨品不缺,只是出行不方便,冇口罩寸步難行,到處都要量體溫 ...
誰專責捉拿違矇面令??

野食都搶, on99

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]