• 瀏覽: 804,038
  • 回覆: 146
  • 追帖: 212
+727
支持馬兄

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-1-29 06:32 PM 發表

香港今日確診果兩夫妻就係搭港龍嚟香港,仲曾經住中環四季酒店所以要封埋機埸及四季酒店呀
今天公民黨兩條狀棍已經係機管區度吠玩野

引用:
原帖由 懷舊的高峰 於 2020-1-29 10:45 PM 發表

鬼叫正苦唔識收買人心咩? 連醫護買口罩都要自己去排隊,重點叫人去打頭陣呢? 
乜醫護工作期間需要俾錢買口罩㗎.....恕在孤獨乜都唔識

引用:
原帖由 懷舊的高峰 於 2020-1-29 10:55 PM 發表

咪你上下班唔使帶麼? 唔使搭車咩? 
啱啱先俾左一個月份量俾醫護呀…唔係到度做唔好開始嘈啦

引用:
原帖由 懷舊的高峰 於 2020-1-29 10:59 PM 發表

你帶有色眼鏡👓睇事情當然咁講啦! 唔系個個前線嘟系黃! 
我只知道閣下用有色眼鏡係度唯恐天下不亂姐,乜都亂傳一餐

引用:
原帖由 moonkaru 於 2020-1-29 11:07 PM 發表

其實我都不明白政府點解刻意要收買醫護,醫護本有專業職責,早前政府也又沒有對警察做點甚麼,但警方都能盡忠職守
又唔算收買的,要有人醫病人,都要醫人果個健康㗎,我果間曱甴黑護集中營,今天都有做野保鑊

引用:
原帖由 懷舊的高峰 於 2020-1-29 11:19 PM 發表

講出事實啫! 基層醫護返工放工都需要口罩搭車啦? 你詁個個系高層有私家車咩?
我只知道醫院已經陸陸續續提供半盒口罩俾人返工放工用,係一罩難求的情況都可以解決燃眉之急,但你硬要挑起事端的話我無話可說,希望你係藍人,唔係無謂用帶左有色眼鏡的事實同我討論,回覆請回歸理性,唔該

預先答定你,而家未去到沙士個層次,一個口罩加埋開工有一定夠,埋怨政府唔該你埋怨埋團1貨的自私精同藥房

引用:
原帖由 懷舊的高峰 於 2020-1-29 11:19 PM 發表

講出事實啫! 基層醫護返工放工都需要口罩搭車啦? 你詁個個系高層有私家車咩?
我都覺今次政府處理差過澳門,但我仲憎有心人挑撥離間,衷心希望你唔係,如有誤會我在此道歉

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-1-30 12:16 AM 發表

似黃鋪借機賣廣告!🧐
結果差D被人裝修

引用:
原帖由 懷舊的高峰 於 2020-1-30 01:03 AM 發表

選個連紙巾嘟唔識買個做領導那有運行?  
咁有一批乜都挑撥一餐的選民又有咩可以做到呀!我夠係前線啦…基層,即係清潔外判阿嬸,無合罩同你老細講啦基層

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-1-30 10:55 AM 發表
旗揚的帖友一向認為今次疫情同藍隊有關,大家參考參考。不過,我一向認為阿爺已有反制措施,而且,今次可能係中國反擊的開始,留意金價和十年債,不是叫你炒金,而是這二個指標可以話俾你聽你的恐險度!

旗揚 — sese411 2020-1-30 08:57

貿易戰可以説是和白隊的總決戰,白隊求和了,藍隊還不甘心,還想來試一試,藍隊沒有光明正大的手段,只能搞這些下三爛。這一輪可以説是和藍隊的總決戰,為什麼 ...
我諗如果再係咁亂,送一堆飛彈俾台灣同搞掂香港,反正被制裁,不過馬兄覺得被制裁的機會大嗎

引用:
原帖由 懷舊的高峰 於 2020-1-30 12:23 PM 發表

唔好亂講啦! 添煩添亂就叻!  講收復台灣已講咗大半個世紀了! 一個武漢肺炎已被人睇清中國人自私自利!
一個肺炎睇到閣下呢類台灣人自私自利囉

引用:
原帖由 懷舊的高峰 於 2020-1-30 12:25 PM 發表

你班假藍絲真五毛才是真傻仔! 
你講你自己,講咁耐一D建設性的意見都無,淨係度玩分化

引用:
原帖由 懷舊的高峰 於 2020-1-30 12:37 PM 發表

我二十年前中國大陸移民落來的香港人! 你唔好與立場唔同而亂抹黑對方!理性討論!
最唔理性係閣下,有乜理性言論發表過

引用:
原帖由 懷舊的高峰 於 2020-1-30 12:44 PM 發表

你睇返我發言先啦? 我只系話正苦唔識安撫人心,非常時期連醫護人員也得親身去市面排隊買口罩上下班用,咪醫療機構優先供應醫護人員及其家屬好過份咩?  就系講這些話啫,就被成班假愛國圍攻了,無語! ...
我講左成晚話醫院陸續提供額外口罩俾前線,係咪唔識字,真愛國而家應該團結,而唔係閣下咁不斷挑撥離間

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]