• 瀏覽: 803,912
  • 回覆: 31
  • 追帖: 212
+727
報到
馬兄你呢個帖名好霸氣🤣🤣🤣

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-1-28 01:55 PM 發表
武漢超市的情況!中國 — 我一點也不擔心!
10783173 10783174 10783175 10783176
馬兄,睇你48樓,睇埋樓上47同46樓,對比真大😂😂

末日大師幾時得閒上黎贈多兩句😂

引用:
原帖由 DaDaMiMi 於 2020-1-29 01:15 AM 發表

大師講中晒,儲糧、退燒藥、消毒用品……
睇黎我悟性太低,見到佢話要儲呢幾樣野就應該要知發生咩事。之前我仲諗暴動做咩冇得曬太陽,段估我屋邨公園唔會暴動掛???

引用:
原帖由 boco2002 於 2020-1-30 11:47 PM 發表
剛看到
確診 8154
疑似 12167
治癒 357
死亡 17O
都算係好消息
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
師兄邊到見到治癒人數?我係weibo搵好似冇咁多

引用:
原帖由 日出東海 於 2020-2-1 12:39 PM 發表

我今年60歲,可能無命等到2034,只有祝福:天祐中國,天祐香港!
師兄,番大陸退休,平平地租間屋,坐定定食花生。

我就慘囉90後有排捱

有冇人可以總結下大師講咩,姐係香港中國世界會點,同埋我地要做咩保命🤣我悟性較低。

馬兄,微博旗揚的一篇新文章既說肺炎,又說紅白藍隊,可以轉貼評論一下。😬

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2020-2-2 09:50 PM 發表
交出投名狀了
準備同"城邦人" 依個身份割蓆
依半年失去了大部份朋友,開工對住d客都要小心翼翼講野,避免衝突
最傷心都係前女友跟左隻MK曱甴仔走
對依個地方真係有少少恨意,惟有希望各位係度圍爐同路人捱過依一劫 ...
師兄,記得之前你亦有上黎講過呢件事,希望你可以振作落去,大家加油。

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2020-2-2 11:24 PM 發表

睇開囉~
同條八婆一齊個段時間
去旅行,食好西,開車接送油錢,衫褲袋手錶首飾等等。。都洗Q左我差唔多廿幾雞
分手個日 pack翻好哂佢擺係我屋企既個人物品同鎖匙送返去佢度,見到佢另外一部既手機冇拎走,好奇打開來睇
同隻MK曱甴仔對話真係激到急火攻心眼水都標L哂出來
等佢返來同佢對質,佢XOYZ小返我轉頭唔講良心只係識認錢講錢睇埋D洗腦網(觀 ...
🤣🤣🤣咁應該無野值得留戀

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2020-2-2 11:28 PM 發表

整污糟張証
變態兄去報紙檔買本龍虎豹比我打曱甴仲經濟實惠
師兄,可以覆一覆我pm, thx

引用:
原帖由 scottiehong 於 2020-2-3 08:13 AM 發表
其實都幾搞笑,有好多恐懼都係自己製造出來,過埋呢兩個星期,香港人用哂屋企口罩存貨,又買唔到嘅話,又嚟料,要生要死。
我都係大叔post講過,就算新加坡都係一個家庭拎四個,仲要唔係日日有得拎,都要左千萬個。

香港,之前張建宗話有三千萬個到港即刻比黃人鬧唔夠,一人得四個,用快d 2日都冇。但如果以黃人logic全港一人一日一個嘅話,一星期已經要五千萬個,係唔係疫情最嚴重嘅大陸要100億個?呢個地球有邊個地方可以生產100億個?又憑咩優先供港5000萬個?

根本人一驚同貪就咩都搶,一搶就多多都唔夠,比政府免費派都只會鬧政府,最多讚自己搶得快,邊有人會讚政府?

支持馬兄

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-2-3 06:20 PM 發表

去至宜個位,好似月亮姐姐話齋,諗到都唔敢再講了。
至此為止。
開電視吧!班人入曬坑了。
不如你講下我地小人物可以做d咩,係咪好似大師話買定藥物長擺屋企同埋一堆花生就ok😂

睇番每日確診人數每日都增加好多,而且速度還在上升,好消息係治癒人數已經連續幾日反超死亡人數,宜家增速仲大幅高過死亡人數。
事實上,病毒出左湖北就基本都醫得好,而湖北治癒人數都追貼番死亡人數。
希望可以係下星期一內地大部分省市復工前降一降確診人數增速。

附件

Screenshot_20200204_163707_com.sina.weibo.jpg(116.01 KB)

Screenshot_20200204_163720_com.sina.weibo.jpg(90.58 KB)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]