• 瀏覽: 803,890
  • 回覆: 6
  • 追帖: 212
+727
引用:
原帖由 horse2014 於 2020-1-28 12:15 PM 發表
旗揚的紅白藍分析法是用來分析地緣政治好好用的工具,所謂紅就係代表中俄合夥恊作範圍的團夥,所謂藍隊就代表華爾街傳統富人集團,而白隊就係指以金毛為代表的美國本土軍火工業派。其實,所謂藍白,不就是馬列所講的唯物辯證法中的革命和反革命吧;而紅隊,不又是會分正紅和粉紅嗎,難道俄國真和阿爺一條心嗎?轉去看紅隊的伊朗,不又是有親美派吧!毛澤東講黨中無派,千奇百怪。有時,我看各大師為俄羅斯會否投歐,伊朗會否投降拗 ...
留名
支持

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2020-2-4 06:48 AM 發表

齋豉油唔夠,要落少少花生油先夠香
細個時
撈豬油,熟豉油,嘩!香到呢。👏👏

引用:
原帖由 paulaalan 於 2020-2-5 12:29 AM 發表

對的,我地成日話強身健體就系要提高自身免疫力及抵抗力,我一直支氣管都麻麻,成日咳,且咳得好厲害,我又唔多鍾意食藥且戒唔到口,朋友就教我一套簡單的拍打操,收效好快,我試下網上找找有無視頻再發上來,只要有三幾分鐘空閒就做得 ...
有鼻敏感
期待一試

引用:
原帖由 paulaalan 於 2020-2-5 02:51 PM 發表

實在唔識上傳視頻,其實好簡單,截圖可以睇睇,對稱兩邊位置都要拍,每日拍5分鐘,效果明顯
收到,thx!
試吓拍打先。

引用:
原帖由 天下小二 於 2020-2-6 08:37 AM 發表
Update on 6 Feb 2020

今日情況: 仍未達穩定情況.  (只差確診增人)
多謝不斷的為我等更新及提供最新資料及走勢。👍👍
* 確診增人跌至3694人 (昨天3886, 見頂? 希望可以維持向下)
* 重症佔%已達標 (連續4日)
* 死亡佔%已達標 (連續5日)
* 治癒佔%已達標 (連續5日)

以下情況供參考.
穩定情況: 確診增人低於1400, 重症佔%低於14%, 死亡佔%低於2.2%, 治癒佔 ...

引用:
原帖由 lv 於 2020-2-6 09:52 AM 發表

電影「大隻佬」經典片段 1——萬般帶不走,唯有業隨身
https://www.youtube.com/watch?v=jDi2MDvxhDw
馬兄,呢一小段都係睇唔明
可以解說一下嗎?
淺見
片中劉華救了栢芝兩次仍見乜世的日本兵
似是悟到了什么的?棄栢芝而拂袖而去
似是悟到…
不能以外力去阻止因果的線性前行。
即…出得泥行,遲早要還

引用:
原帖由 天下小二 於 2020-2-9 08:50 AM 發表
Update on 9 Feb 2020

今日情況: 仍未達穩定情況.

* 確診增人, 跌穿3000 (未達標, 3886暫時高位)
* 重症佔% (未達標)
* 死亡佔% (已達標連續8日)
* 治癒佔% (已達標, 相信已穩定)

以下情況供參考.
穩定情況: 確診增人低於1400, 重症佔%低於14%, 死亡佔%低於2.2%, 治癒佔%高於2.2%
改善情況: 確診 ...
有用資料
謝謝

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]