• 瀏覽: 23,841
  • 回覆: 255
  • 追帖: 1
+9
武漢肺炎疫情持續擴散,昨日傳出當局計劃徵用粉嶺暉明邨作「隔離營」,讓確診個案的緊密接觸者或有需要的醫護人員入住。今日下午過百粉嶺居民在暉明邨外聚集,不滿政府未有諮詢居民,街坊用雜物及磚頭堵塞馬路。晚上防暴警到場用胡椒噴霧驅散街坊,其間防暴警進入附近華明邨,一名男子返回富明樓時...

抵啦 , 住客唔俾入 , 今次收大利是

新聞來源連結:
https://hk.news.appledaily.com/breaking/20200126/4UWZPTV6Q4J2IBR2HT4CBWD2U4/

又係仆街曱甴學畜借D倚攪事...

依家做保安最好乜Q都唔理,坐8個鐘收工,有賊都話之佢,又唔係自己錢

住客會沒有入閘咭嗎 ?

北區曱甴議員羅庭德聯同曱甴在埸堵路放火..

唔比住客入?

引用:
原帖由 lovewai2 於 2020-1-27 10:57 AM 發表
武漢肺炎疫情持續擴散,昨日傳出當局計劃徵用粉嶺暉明邨作「隔離營」,讓確診個案的緊密接觸者或有需要的醫護人員入住。今日下午過百粉嶺居民在暉明邨外聚集,不滿政府未有諮詢居民,街坊用雜物及磚頭堵塞馬路。晚上防暴警到場用胡椒噴霧驅散街坊,其間防暴警進入附近華明邨,一名男子返回富明樓時...

https://appledaily-hk-appledaily-prod.cdn.arcpublishing.c ...
ㄧ定系居民?查下就知

又係毒果,可信嗎?

只有黑公安是收香港人俾既糧!而去打自己老版

引用:
原帖由 生銹的電鋸 於 2020-1-27 11:06 AM 發表
住客會沒有入閘咭嗎 ?

卡住度門唔俾入,不是住客沒有密碼進不去

堵路判10年,警察要拉人呀

引用:
原帖由 錢太多4 於 2020-1-27 11:06 AM 發表
依家做保安最好乜Q都唔理,坐8個鐘收工,有賊都話之佢,又唔係自己錢
隔離比黑衣人燒左兩幢,你放黑衣人入離,燒第三幢,你又係比人炒。
你唔放黑衣人入離,今次又係比人炒。
做又死,唔做又死。

黑衣人如果係警察扮,咁出示委任證實入到,個保安唔比入就係阻差扮工。
係住客既話,比警察響屋企樓下捉到又點?如果無做衰野,響自已屋企樓下比警察捉點會驚?
講真...我覺得個保安好無辜。

如果個黑衣係便衣警扮,佢就幫左黃人。
如果個黑衣係縱火,佢就係幫哂藍同黃。藍同黃都唔認派人縱火。
如果個黑衣係住客又無犯罪,佢實無事。
如果個黑衣有犯罪,不論黃藍都應該坐監喇。
如果個黑衣係打算縱火,佢更加係救左唔少人。

保安做得岩!撐保安!
撐保安!
撐保安!
撐保安!

附件

sec.jpg(68.99 KB)

假住客

引用:
原帖由 lovewai2 於 2020-1-27 10:57 AM 發表

https://appledaily-hk-appledaily-prod.cdn.arcpublishing.c ...
無面的,又知是住客,曱甴就是。

住公屋都幾惡, 好似當係業主咁。 

但重要係無醫學常識

主題標籤 #武漢肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]