• 瀏覽: 125,226
  • 回覆: 5,053
  • 追帖: 4
+831
引用:
原帖由 年英唐.. 於 2020-2-5 08:28 AM 發表

哈哈!當年我在場
你仲好意思搬出來講?
佢與毛外有毛公開議論本人
經手人已經被「榮譽」下台

其實閣下歷史也不弱,如果大家有印象
只是路線不同,差別是向左還是向右
177粉絲,210追蹤者,數字與日俱增
一唱百和 號召力驚人,新聞版數一數二 ...
辟易 置頂 定佛頭呀? 當年開無限分身  大有人在丫! 保皇黨佢哋唔出聲嘈 辟易先至默許佢地玩分身推帖姐

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 年英唐.. 於 2020-2-5 08:28 AM 發表

哈哈!當年我在場
你仲好意思搬出來講?
佢與毛外有毛公開議論本人
經手人已經被「榮譽」下台

其實閣下歷史也不弱,如果大家有印象
只是路線不同,差別是向左還是向右
177粉絲,210追蹤者,數字與日俱增
一唱百和 號召力驚人,新聞版數一數二 ..
177粉絲。210追蹤? 新聞版有咩?
邊條毛?一定是西環座下的分身人魔
好多玩「自己add粉絲」
引用:
原帖由 打雜天使 於 2020-2-5 08:52 AM 發表
辟易 置頂 定頭呀? 當年開無限分身  大有人在丫! 保皇黨佢哋唔出聲嘈 辟易先至默許佢地玩分身推帖姐
嗰隻狒狒已經被燉咗冬菇鳥
竟然還有五毛擺佢上臺威威?

引用:
原帖由 打雜天使 於 2020-2-5 08:54 AM 發表

辟易 見到 老姑婆 都胃口啦  ! 咁早唔入黎咖!
去邊處找個老的姑婆?
合婆仔得唔得?佢一見辟大就喉禽

香港需要封關?是!是全香港所有人不得出入!

https://www.youtube.com/watch?v=ewO1NvnSQZs

又話真勇武真報導的黑記黑警假急救醫療【高登新聞】大姐:「我來自武漢」 記者聞聲嚇退

https://www.youtube.com/watch?v=1l6s5Uwb_oI

醫護員工講為香港人
朱偉星醫生 梁思韻 前醫管局醫生談醫護罷工要脅封關 |行動升級 病人犧牲|醫護罷工=逃兵?何為醫學倫理?|封關=政治行動?武漢疫情封關大公開|新型

https://www.youtube.com/watch?v=trA6pUE3FEI

引用:
原帖由 亂港四人幫 於 2020-2-5 07:46 AM 發表
早午晚安大家好
唔做五毛三代好
仆街爆頭殺千刀
死完老豆死老母

@辟易         
@yipb1                  
@打雜天使                  
[taguid=6739482]俾賤人禁訪[/tag ...
又嚟肆虐侮辱性洗版, 影射性人身攻擊!
@YanNessIsMe

認同請畀毒果扶黑高鐵請畀心心  不認同請比藍豬

把握一切機會抹黑內地、阻撓香港融入國家的「毒蘋果」--《蘋果日報》,最近又自以為找到「抽水」位,藉有一名疑似感染中東呼吸綜合症(俗稱「新沙士」)的外國遊客搭乘高鐵進入香港一事,利用港人對「沙士」的恐懼進行炒作,抹黑高鐵為「新沙士列車」。

這實在是荒謬。首先政府已正式確認,該名遊客並未感染「新沙士」;其次,這名遊客不過是剛好搭乘高鐵來港,如果他搭乘的是飛機,難道就要否定飛機嗎?最後,即使真有「新沙士」個案,事實已經證明「新沙士」傳染性不強,只要做好預防措施,可有效降低感染的機會。

反對派及其喉舌「毒蘋果」阻撓興建高鐵及「一地兩檢」的圖謀雖然徹底失敗,但仍念念不忘將之抹黑,以證明自身的「正確性」。但事實上,高鐵自通車以來,單日載客量屢破紀錄,備受各界好評,反對派自己舉辦的旅行團也會搭乘,這些均充分證明高鐵和「一地兩檢」的必要性和受歡迎程度。

2003年「沙士」疫情慘重,令港人至今聞「沙士」而仍感不安,「毒蘋果」充分利用港人的這種心理,炒作「新沙士」製造恐慌,並抹黑高鐵是「新沙士」流入香港的渠道。按照「毒蘋果」的邏輯,是否關閉高鐵就可以杜絕「新沙士」?如果下次有患者搭乘飛機、輪船、巴士來港,是否就要徹底關停所有交通工具?

事件發生後,港鐵已立即會同內地相關部門處理,包括停駛列車,在車站及車廂進行消毒;政府透明發佈確認該遊客並未感染「新沙士」資訊。「毒蘋果」一向喜歡妖言惑眾,這次抹黑高鐵的圖謀注定是徒勞的。只要有機會,「毒蘋果」依然會繼續抹黑一切愛國愛港的人和事,但只要大家多思多想,不要人云亦云,辨別假新聞其實並不難。

你繼續刷你存在感啦!好多人畀豬豬你!

今日五點幾日出帖⋯⋯我係「真香港」呀
引用:
原帖由 打雜天使 於 2020-2-5 08:45 AM 發表

你繼續刷你存在感啦!好多人畀心心你!

今日五點幾日出帖 瞓唔覺?定係外國呀!?

搬龍門高手真然係勁,下次不如話唔同房、唔同床。

不過大家見慣呢啲「龍門能」,都應該無乜 Surprise。
引用:
原帖由 1000day 於 2020-2-5 10:06 AM 發表

香港需要封關?是!是全香港所有人不得出入!

https://www.youtube.com/watch?v=ewO1NvnSQZs ...

要慣啦,呢度只許「黃絲曱甴」有言論自由㗎。

你成日講事實,梗係俾人問候啦。

我日日都俾人問候、侮辱,都係甘。

我正努力學習佢哋刷存在感嘅偉人無恥模式中。
引用:
原帖由 bomdhead 於 2020-2-5 10:48 AM 發表

又嚟肆虐侮辱性洗版, 影射性人身攻擊!
@YanNessIsMe  

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-2-5 11:30 AM 發表
你繼續刷你存在感啦!好多人畀豬豬你!

今日五點幾日出帖⋯⋯我係「真香港」呀

係囉! 你係 真香港人 !

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]