• 瀏覽: 8,486
  • 回覆: 64

香港中聯辦主任駱惠寧昨日在《人民日報》上刊發《推動香港「一國兩制」事業行穩致遠》一文,首次就香港實踐「一國兩制」發表觀點。香港如何凝聚共識再出發?「四個始終」釐清了思路、劃出了重點。
堅定制度自信,才有前行動力
把握正確方向,才能不走邪路
強化使命擔當,才能攻堅克難
築牢社會政治根基,才能行穩致遠
https://www.youtube.com/watch?v=gecsQHRNP1M

新聞來源連結:
https://www.dotdotnews.com/2020/01/21/opinion/%e9%a7%b1%e6%83%a0%e5%af%a7%e3%80%8c%e5%9b%9b%e5%80%8b%e5%a7%8b%e7%b5%82%e3%80%8d%e7%82%ba%e6%b8%af%e5%af%a6%e8%b8%90%e3%80%8c%e4%b8%80%e5%9c%8b%e5%85%a9%e5%88%b6%e3%80%8d%e5%8a%83%e9%87%8d%e9%bb%9e進入香討影片區

熱賣及精選
引用:
原帖由 p0318693 於 2020-1-24 10:06 AM 發表

香港中聯辦主任駱惠寧昨日在《人民日報》上刊發《推動香港「一國兩制」事業行穩致遠》一文,首次就香港實踐「一國兩制」發表觀點。香港如何凝聚共識再出發?「四個始終」釐清了思路、劃出了重點。
堅定制度自信,才有前行動力
把握正確方向,才能不走邪路
...
做好防疫先講

74X
五大訴求,雙手放頭;入懲教所,缺一不可。

不定期hea跑,跑住黎食,食住黎跑!

妖阿媽!搞掂武漢肺炎先啦!武漢封城失控,可能會有武昌起義2.0呀!!
駱先生,瞓醒未?大陸官腔留在大陸啦!!十九世紀咩!!21世紀啦,你d偶民政策無效啦……😡😡

引用:
原帖由 laisam06 於 2020-1-24 01:28 PM 發表

五大訴求,雙手放頭;入懲教所,缺一不可。
支持,正確

回覆 引用 TOP

大陸真是柒到爆……好地地大鑼大鼓乜柒中国制造2025, 一帶一路挑戰老美,引來老美貿易戰打壓……結果大輸跪地求饒簽不平等修約。
武漢又爆肺炎,傳到周邊地區,大陸好景時暴發戶上身,醜態百出,衰時死咗都累街坊,真是神憎鬼厭!😡😡

呢度咁多曱甴現形

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯

回覆 引用 TOP

日日都講一雞两食。 聽到厭

香港始終有一班小汽窮L渴望攬炒

支持全力打曱甴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ff2456 於 2020-1-24 01:34 PM 發表

妖阿媽!搞掂武漢肺炎先啦!武漢封城失控,可能會有武昌起義2.0呀!!
駱先生,瞓醒未?大陸官腔留在大陸啦!!十九世紀咩!!21世紀啦,你d偶民政策無效啦……😡😡 ...
你先知?

引用:
原帖由 ff2456 於 2020-1-24 01:46 PM 發表

大陸真是柒到爆……好地地大鑼大鼓乜柒中国制造2025, 一帶一路挑戰老美,引來老美貿易戰打壓……結果大輸跪地求饒簽不平等修約。
武漢又爆肺炎,傳到周邊地區,大陸好景時暴發戶上身,醜態百出,衰時死咗都累街坊,真是神憎鬼厭!😡😡 ...
柒得過有人要在共匪管治的地方生活?😂

引用:
原帖由 Kelvinpwy 於 2020-1-24 01:49 PM 發表

日日都講一雞两食。 聽到厭
有人迫你聽咩?😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 74x 於 2020-1-24 11:15 AM 發表

做好防疫先講
先掃除黑衣泛民,之後才防疫,黑衣暴遺禍更深更遠,需排第一處理掉!!!👌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MarkIV 於 2020-1-24 01:53 PM 發表

香港始終有一班小汽窮L渴望攬炒
最慘係要在口中共匪的管治下生活,重要日日代住由共匪授權簽發的身份證明文件。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]