• 瀏覽: 22,846
  • 回覆: 202
  • 追帖: 1
最好封晒所有出入口岸,禁止離境入境,所有市民只在留在家中,不可外出兩星期,咁咪得囉

熱賣及精選
引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2020-1-24 11:20 AM 發表

如果學武漢封城,你班犯民又會唔會話香港政府限制出入境自由?

dllm你地要鬧就政府做乜都可以鬧既!
所以呢班正一冚家鏟

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Freemantho 於 2020-1-24 09:45 AM 發表

填在申報表又點 ? 有很多醫生説昨午有一架從武漢飛來的飛機是問題不大的. 何生好似變左Y色. 一味炮轟政府. 醫護嘅野你唔同自己所屬介別講, 鬧林鄭有撚用, 村鄭都係要你個界別比意見佢點做, 然後佢同市民講, 你估政府乜都識架 ? 做乜都係收集左你地意見後, 再大家開會決定方案, 各個部門自己不做野, 或咨詢時又無意見, 政府決定做之後就多多聲氣, 不負責任, 呢的就算唔係仆街, 都一定係臭 ...
dllm無L有錯!ching講得好!
正如一間公司點樣開源節流,你班manager無意見,之後老細話炒人,你班manager先撲出來話唔好?

真係好慶!

支持警方嚴正執法!
何醫生不過是醫生,政治觸覺係零。最想唔做果個,現時有一個最好的下台階在眼前,做野只做應做的七八成,就可以用抗炎不力去炒我,黃金機會,梗係要好好把握啦...

回覆 引用 TOP

「防疫」好過「抗疫」。

廢人講廢話!! 推卸責任最叻!!
如果17年前沙士有今日所做的積極措施,一早受控啦!!

回覆 引用 TOP

只可以講依條友都唔係好人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2020-1-24 11:22 發表

dllm無L有錯!ching講得好!
正如一間公司點樣開源節流,你班manager無意見,之後老細話炒人,你班manager先撲出來話唔好?

真係好慶!
我重以為你話我錯哂.
其實好多醫生都支持政府, 説還未爆發可以不用戴口罩, 搞到而家周圍都炒賣口罩, 也有博士説對付冠狀病毒最重要係勤洗手.

回覆 引用 TOP

而家係緊急狀況,垃圾政府就唔用緊急法!非緊急狀況,就用緊急法禁人蒙面!垃圾政府用既野唔係為香港人利益!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 falconV8 於 2020-1-24 11:25 AM 發表

「防疫」好過「抗疫」。
上次中咗招,今次都唔學精
上次都係大陸人明知自己中咗諗住走落黎醫,爆開。

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿
擦鞋高官累人累物!

回覆 引用 TOP

梗係唔及十七年前啦,
睇班曱甴就知啦

回覆 引用 TOP

比起17年前, 香港人的質素何嘗不是. 文化水平, 道德風氣, 個人修養, 也不見有寸進.

説到底, 在政府辦公室工作的, 也是香港人吧! 想要求社會更進步, 也許先看看自己是否也在進步.

引用:
原帖由 血~ 於 2020-1-24 10:27 AM 發表

正苦越來越差,港人要靠自己
政府唔係越嚟越差,而係香港人乜柒都反對,所以政府第一要諗嘅係要點樣先可以唔好比人抦,第二先至諗點防疫

回覆 引用 TOP

特9你個pok kai叫武漢P4玩生化??冇理由中科院吾L知!!!

你特9個pok kai同個仔甘L搞國家??仲害全世界??怪不得你同黨話你個pok kai想毁滅世界!!!

點呀pok kai!!!有冇位俾你個pok kai攝出黎搏存在感重出江湖呀pok kai!!!而家武漢軍管呀pok kai~你個pok kai再叫人搞野啦!!

柒9你吾L系呀??反送中仲未L玩夠~仲要同特9個pok kai玩呢鑊??

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]