• 瀏覽: 27,337
  • 回覆: 202
  • 追帖: 1
+10
仲有乜好建議

哂氣啦,17年前班友話董伯伯係老懞董。班友講就天下無敵,做就無力。你係傳染病專家,你有義務及責任提供意見俾政府。
唔好成日舉起5隻手指,花多啲時間做些對香港有益事情。

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2020-1-24 09:06 AM 發表

https://d2e7nuz2r6mjca.cloudfront.net/2020/1/1579805392_R4-1280w.jpg

香港已有兩宗「武漢肺炎」確診個案,武漢當地已「封城」,惟港府至昨早仍僅回應,「積極檢視」擴大健康申報要求至西九高鐵站,不單沒有在口岸擴大監測力度,更宣布港珠澳大橋於今起一連7日讓小型客車免費使用,似「鼓勵」中港兩地往返。但一水之隔的澳門,不單早已派 ...
政府慳係廢柴

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2020-1-24 09:06 AM 發表

https://d2e7nuz2r6mjca.cloudfront.net/2020/1/1579805392_R4-1280w.jpg

香港已有兩宗「武漢肺炎」確診個案,武漢當地已「封城」,惟港府至昨早仍僅回應,「積極檢視」擴大健康申報要求至西九高鐵站,不單沒有在口岸擴大監測力度,更宣布港珠澳大橋於今起一連7日讓小型客車免費使用,似「鼓勵」中港兩地往返。但一水之隔的澳門,不單早已派 ...
不如大家關注下特首而家喺邊? 無錯!唔喺香港,係瑞士呀

申報有鬼用.
有心入境過探温機.
有方法.

有23條立法既地方,做起事上黎比人快
無咁多 制肘

果年咪選林鄭月娥做特首。 之後政府咪變廢囉!

香港政府確實廢,房屋攪唔好,疫症問題又慢幾拍,更加估唔到澳門一直在進步,做得好過香港政府

話時話,習總同小強今次有冇巡視災區?

講真,申報表擋不了有病的人。好多人不息都不會申報,如果連燒都冇,根本防不了。好在病毒不太毒,死亡率比甲流還低,大家多注意個人衛生啦。

一大巴扯落共九塊面。

懵宗 初初話關口人群密集 不適宜申報 依家又要報 好多地方都未到目的地 在交通工具 填寫  佢可以做埋今屇都好醒

點解林鄭仲唔戴口罩?
武漢都那麼大件事了, 她不嗎?

引用:
原帖由 智若愚 於 2020-1-24 11:11 AM 發表
只怪現今阿頭係林鄭唔係CY

如果係CY,決斷力同唔怕得罪本地商家與其他省政府既魄力果斷執法限制關口流量就如實行一周一行同限奶令咁。

係林鄭驚班商家佬限制遊客響度說三道四,先會咁猶豫不決。 ...
幾年前中東MERS已經高下立見啦,咁都可以有人話係下屬唔俾好建議,又話係止暴制亂拖累,777班子垃圾就唔好賴三賴四啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]