• 瀏覽: 122,718
  • 回覆: 8
  • 追帖: 3
+103
引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-1-24 12:52 AM 發表
武漢肺炎傳入香港,醫護界工會炮轟政府防疫無能,未有做好把關,形容疫情在港爆發實屬人禍。工會要求政府在年初四(28日)前封......

醫護界人員打算發起工業行動,是否發動得合理,我一時之間都答不上話來。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200123/mobile/bkn-20200123221749141-0123_00 ...
落閘。好返先再見。

引用:
原帖由 chancc77 於 2020-1-24 01:53 AM 發表
其實岩架, 只需停止所有旅行團同自由行就攪掂。 商務不影響。
落閘。要保持零紀錄。

引用:
原帖由 fb8658efe4d22c 於 2020-1-24 02:26 AM 發表

當年沙士,香港醫護界受國際敬佩!尤其是當時台灣醫護人員走佬!更加敬佩香港醫護人員!今天香港醫護界竟然嚇到要罷工!
家陣係人地拍我地屋企門。唔想開門。落閘。

引用:
原帖由 ax7ax 於 2020-1-24 02:59 AM 發表
黃絲醫護好驚驚,連一啲勇氣都無。
好敬佩03年離去的幾位醫護人員,知道危險仍然作最大努力去做
當時香港市民全體抗疫,今次係明知毒從何來。

引用:
原帖由 VaIllant 於 2020-1-24 06:55 AM 發表
佢哋殺落嚟做咩要醫佢、落一個就塔一個去禁閉14天。
幾時先捨得落閘?人道救援係啱嘅,但希望佢地戴住口罩直接去睇醫生。先隔離。

引用:
原帖由 jack__ 於 2020-1-24 09:09 AM 發表
澳門都限制發燒人士入境 內地城市陸續封城
大家仲係搵sars去比?
大家知唔知個嚴重性?
佢哋只係想減低散播病菌既可能性姐
我地只係就咁填個表

引用:
原帖由 chiwing1028 於 2020-1-24 09:12 AM 發表
講真d武漢人又唔抵幫
咁大件事仲周圍去
冇公德心

引用:
原帖由 clronny 於 2020-1-24 09:39 AM 發表

中國真係同您封晒口岸,乜野都黎唔到,睇下點?做野用下腦。
淘唔度口罩防疫邊度有得買

引用:
原帖由 ka626168 於 2020-1-24 08:00 PM 發表
居然完全忘記醫務人員的初衷~治病救人! 對比上海等地的醫務人員,遠赴疫區參加救援/🙄
明知山有虎,偏向山中行,🇭🇰這些人絕對稱不上為👩️人員,只是一個懦夫/😓 ...
.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]