• 瀏覽: 117,000
  • 回覆: 10
  • 追帖: 3
當年沙士香港疫情咁嚴重,有冇任何一個國家禁止香港人入境? 香港黑心醫護 真係丟曬全香港人架

引用:
原帖由 sshredder 於 2020-1-24 05:59 AM 發表

祝你有一個健健康康的餘生,不用靠你口中的黑心醫護🙄
放心,香港大把真正專業嘅醫護,並唔係呢啲政治立場行先嘅黑心醫護

不過你應該唔擔心,以你政治立場, 遇到黑心醫護都唔驚

引用:
原帖由 龍哥爺 於 2020-1-24 06:11 AM 發表

係lu, 香港醫護真係好黑心,你有病都係搵返正義既香港警察比較好D
放心,香港大把真正專業嘅醫護,並唔係呢啲政治立場行先嘅黑心醫護

不過你應該唔擔心,以你政治立場, 遇到黑心醫護都唔驚

引用:
原帖由 lo159753 於 2020-1-24 11:56 AM 發表

****1,當時香港係黑色旅遊警示
you got the point. 正路係勸喻居民唔好前往有疫情嘅地區,即使發黑色旅遊警示, 都只係限於勸喻, 你一定要去始終冇人能阻止你。
對於由疫症地區入境人士,應進行額外防疫檢測,但一刀切封關是不切實際和不可行。

回覆 引用 TOP

睇下乜嘢係真港人啦黑心醫護, 仲唔快撚啲好似沙士時台灣啲醫護咁辭職唔撈啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tasila 於 2020-1-24 01:59 PM 發表

你可能唔記得,香港當年被立入疫區。
疫區亦只代表世衛對香港發旅遊警告, 係要對前往當地人士作出警告, 並無實質禁止任何人進入或離開香港,亦冇國家禁止香港人入境。

同而家呢班黑心醫護講嘅完全係兩回事。

回覆 引用 TOP

黑心醫護做好自己責任先啦 ,喺屯門醫院可能擴散都係因為你哋自己失誤, 自己本份都未做好已經話要錢?

引用:
原帖由 123people 於 2020-1-25 02:14 PM 發表

原來,黑護是抗散病源的罪魁禍首!
希望佢哋首先做好本份,因為佢哋嘅失誤係絕對可以直接導致疫情擴散

口罩全部大陸運落嚟,封關係未貨物都唔畀運? 王九記得唔好戴口罩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-1-26 09:06 AM 發表

請教一下,醫護界中有沒有人真的發起了工業行動?
只係有一群黑心醫護成機挑起政治議題, 而家就睇下社會畀咩反應。 有條何栢良已經衝出嚟贊成, 好在梁卓偉 袁國勇佢哋冇加把口, 仲要話防疫不應考慮政治。

引用:
原帖由 水底自信的蛋 於 2020-1-26 10:37 AM 發表

師兄咁有良心?
重申一次
就算5識醫療去武漢都幫到手!
去到就著住24小時全身保護衣 定時消毒
負責派飯 搬床 汁屎 搬屍 搬運工作 可以大大減輕醫護人員工作
你咁愛國咁正義 咪上去做英雄囉!
💁️幾時出門起行呀「英雄」? ...
普通市民,減少社交活動,注重個人衛生, 勤洗手戴口罩 ,不造謠,不驚慌, 不亂傳假消息, 不炒作政治議題,就係對社會最好的幫助。

不過黃狗一向智力低下,人云亦云, 佢哋最鍾意就係乘機造謠作亂搞搞震, 唯恐天下不亂, 所以佢哋聽唔入耳。 有斑黃狗黑心醫護仲要話畀錢先至肯醫人, 佢哋如果驚,唔想負責,就應快啲辭職。

主題標籤 #武漢肺炎
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]