• 瀏覽: 117,453
  • 回覆: 1,565
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 森森仔80 於 2020-1-26 11:01 AM 發表

先預祝所有暴大既黑衣死暴徒今年早日中招冚家鏟! 冇乞衣死暴徒何來有黑警呀?用下你個死人腦諗嘢啦,唔係用個屎忽嚟諗嘢啊! DLLM! on9仔! ...
照你咁講 咁係咪冇中國人何來共產黨 中國人全部都抵死

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
無事就高人工,有事就想走佬

呢幾個所謂新成立嘅新醫護公會嘅代表,其實全部都唔係現職或曾任醫護人員,全部都係連登曱甴假扮醫護員工

真正嘅傳統醫護公會嘅代表,多年來一直都以冇遮冇掩嘅真樣見公眾,亦一直公開其真實姓名,又一直公開其任職嘅醫院及其職位

但呢班所謂成立嘅新醫護公會嘅代表,喺記者會上個個都戴哂口罩遮樣,又全部都唔講真實姓名,又全部都唔講喺邊間醫院做咩職位,因為佢哋根本唔係醫護員工,佢哋其實係連登曱甴戲子假扮醫護員工

喺連登,之前已經成班連登曱甴啇討連登仔訛稱係新成立嘅新醫護公會嘅代表,以此煽動真正嘅醫護員工罷工

回覆 引用 TOP

當年沙士香港疫情咁嚴重,有冇任何一個國家禁止香港人入境? 香港黑心醫護 真係丟曬全香港人架

回覆 引用 TOP

黑心醫護籍疫情發起人禍,應該封佢地個口!

回覆 引用 TOP

呢幾個所謂新成立嘅新醫護公會嘅代表,其實全部都唔係現職或曾任醫護人員,全部都係連登曱甴假扮醫護員工

真正嘅傳統醫護公會嘅代表,多年來一直都以冇遮冇掩嘅真樣見公眾,亦一直公開其真實姓名,又一直公開其任職嘅醫院及其職位

但呢班所謂成立嘅新醫護公會嘅代表,喺記者會上個個都戴哂口罩遮樣,又全部都唔講真實姓名,又全部都唔講喺邊間醫院做咩職位,因為佢哋根本唔係醫護員工,佢哋其實係連登曱甴戲子假扮醫護員工

喺連登,之前已經成班連登曱甴啇討連登仔訛稱係新成立嘅新醫護公會嘅代表,以此煽動真正嘅醫護員工罷工

呢班由連登曱甴假扮嘅所謂新成立嘅新醫護公會代表,最荒謬係話要政府2月3日前回應所謂五大訴求,否則全部醫護人員即時罷工喎

真正嘅醫護人員就算幾黃,都唔會以罷工妄顧病人生死,嚟要脅政府要回應所謂五大訴求,因為真正嘅醫護人員喺動亂之初,已表明會緊守崗位

回覆 引用 TOP

成班唔知乜野醫護,又唔敢露面,真定做無人知。
就算是真醫護,絕對也不應該要脅市民,死卜街黃醫護!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-1-24 12:52 AM 發表

武漢肺炎傳入香港,醫護界工會炮轟政府防疫無能,未有做好把關,形容疫情在港爆發實屬人禍。工會要求政府在年初四(28日)前封......

醫護界人員打算發起工業行動,是否發動得合理,我一時之間都答不上話來。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200123/mobile/bkn-20200123221749141-0123_00 ...
5條無面見人,代表醫護界?

ho76

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 silanai 於 2020-1-24 06:57 AM 發表

醫護人員風險極高…………
做清潔都好高危,是否又要罷工?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wezard20xx 於 2020-1-24 06:47 AM 發表

當年沙士,好多醫生都唔怕,緊守崗位,要打好當年場仗,
依家班人,未打先縮沙,又要抽水反咬要搞罷工
獅子山精神傳到這一代沒了!😓

回覆 引用 TOP

當年五毛日日話香港井蛙,衣加又係咁要落來香港醫。 個個口裡愛國,不過佢地唔要面就梗。

狗官亂港, 仲唔封關 

股市原意,乃讓集資搜資有其地,社會向榮,人皆有賺。惜人性貪婪,耗盡心思,巧取豪奪,樂土成煉獄,血雨腥風,殺戳不息,無數人蕩產傾家輸性命,勝者則喪良知人格。余於股壇數十載,未嘗見一真正鸁者,智者應知此乃一處永無贏家之戰。取勝唯一法︰「及早離去」四字而矣。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ho1990104 於 2020-1-26 02:53 PM 發表

無事就高人工,有事就想走佬
依家年代 沒責任心
醫護 醫生只會一代比一代差 求求其其過完1日就算 醫院見過大班e種賤人
當出事時又唔會負責 第一時間搵人咩飛先 黃面獸心 有時寧願睇私家都唔睇公院

回覆 引用 TOP

竹杖芒鞋踏半生,
罡風霜雪渡天涯,
廿載五陵遊子夢,
風波煙裹影浮生,

消遙伴我清風爽,
世態炎涼莫介懷,
火浴鳳凰歸有日,
一身煙雨去無聲。
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]