• 瀏覽: 56,737
  • 回覆: 530
  • 追帖: 5
2003年沙士一役,港大新發病毒性疾病學講座教授管軼在廣州野味市場的果子狸身上,找到感染人類的沙士冠狀病毒,找到元兇遏止疫情擴散,成為沙士抗疫英雄。事隔17年,他本周二三(21、22日),與團隊到武漢考察,但找不到源頭,「源頭被銷毀得乾乾淨淨,這裏似乎不歡迎專家」,他對內地傳媒說,估計武漢感染規模大沙士十倍起跳,又說政府不作為,無奈做「逃兵」訂機票返港,感到極其無力。在電話中他對《香港01》記者說,正在忙於研究並自我隔離,語氣非常無奈,讓記者引述內地傳媒的報道。

2003年sars害死咁多人,經過17年仍唔進化!共產黨仲要隱瞞疫情!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/425644/%E6%AD%A6%E6%BC%A2%E8%82%BA%E7%82%8E-%E7%AE%A1%E8%BB%BC-%E7%97%85%E6%BA%90%E8%A2%AB%E6%AF%80-%E4%B8%8D%E6%AD%A1%E8%BF%8E%E5%B0%88%E5%AE%B6-%E4%BC%B0%E6%84%9F%E6%9F%93%E8%A6%8F%E6%A8%A1%E5%A4%A7%E6%B2%99%E5%A3%AB%E5%8D%81%E5%80%8D

熱賣及精選
連死者嘅病歷都公開埋,用咗乜嘢療法全部上曬網。
點隱瞞法?

各自隔離喇~😷練功🧘‍♀️
研發照肺app

美國有的是精英、同印美鈔機 全球通用
x國有的是奴才、同印人仔機 全毛通用
勝負上天早已安排好😎😎😎
引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-1-23 04:06 PM 發表

連死者嘅病歷都公開埋,用咗乜嘢療法全部上曬網。
點隱瞞法?
佢話武漢市政府
唔應該消毒市場
要保留現場
俾佢老人家揾證據

http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24438485&extra=page%3D1
以下人士  禁止我發言 :
鍾無豔   Pink-puncher  浪裹白條
WongManTak  失禁不改

引用:
原帖由 vvoy 於 2020-1-23 04:13 PM 發表

佢話武漢市政府
唔應該消毒市場
要保留現場
俾佢老人家揾證據
咁就要揾人養住啲動物,有冇可能?

武漢係九省通衢,位處華中中心點,加上高鐵高速發展,優點係人流物流流通快,缺點係病毒流通也快。

所謂封城,也只是盡量封而已。

「給我三千城管兵,一定收回釣魚島,給我五百貪腐官,保證吃垮小日本。」
洗多d手啦

我係現代人
引用:
原帖由 樹界降臨 於 2020-1-23 03:58 PM 發表

2003年沙士一役,港大新發病毒性疾病學講座教授管軼在廣州野味市場的果子狸身上,找到感染人類的沙士冠狀病毒,找到元兇遏止疫情擴散,成為沙士抗疫英雄。事隔17年,他本周二三(21、22日),與團隊到武漢考察,但找不到源頭,「源頭被銷毀得乾乾淨淨,這裏似乎不歡迎專家」,他對內地傳媒說,估計武漢感染規模大沙士十倍起跳,又說政府不作為,無奈做「逃兵」訂機票返港,感到極其無力。在電話中他對《香港01》記者說 ...
不歡迎專家,只歡迎領導,領導才能英明帶領人民。強國萬歲,新年平平安安,繼續慶祝新年,無事發生過,yohoo~

衰番十年八年係今次計劃既目標

沒有夢想 沒有未來 夢想來自創意
3 3 333
Time to shine

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-1-23 04:16 PM 發表

咁就要揾人養住啲動物,有冇可能?
將d動物送黎香港
俾佢老人家驗下
咪得囉

http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24438485&extra=page%3D1
以下人士  禁止我發言 :
鍾無豔   Pink-puncher  浪裹白條
WongManTak  失禁不改

回覆 引用 TOP

淘寶訂野包裝會唔會有病毒呢

我係現代人
香港"自我隔離"
即封所有大陸關口

Who controls the past controls the future. Who controls the present controls the past.
George Orwell 《1984》
引用:
原帖由 樹界降臨 於 2020-1-23 03:58 PM 發表

2003年沙士一役,港大新發病毒性疾病學講座教授管軼在廣州野味市場的果子狸身上,找到感染人類的沙士冠狀病毒,找到元兇遏止疫情擴散,成為沙士抗疫英雄。事隔17年,他本周二三(21、22日),與團隊到武漢考察,但找不到源頭,「源頭被銷毀得乾乾淨淨,這裏似乎不歡迎專家」,他對內地傳媒說,估計武漢感染規模大沙士十倍起跳,又說政府不作為,無奈做「逃兵」訂機票返港,感到極其無力。在電話中他對《香港01》記者說 ...
管軼成日都有咁大吹咁大。。。

我知道你不喜欢我,因为我早已比你更强。
我知道你很讨厌我,因为不敢把我怎么样。

引用:

17年,隨時果子狸都係假

主題標籤 #武漢肺炎
提示:支持鍵盤翻頁左 右