• 瀏覽: 27,214
  • 回覆: 191
  • 追帖: 2
+5
引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2020-1-23 10:32 PM 發表

梳打埠無民主!
柏拉圖:民主政治將走向獨裁,
斬蛇起義,中秋起義,金田起義至國民黨共產黨民進黨都是打着民主旗號最終都是走向獨裁專制,東洋西方國家所謂的民主制度也是金權政治。

天災原來一定係要襯人禍🤦‍♂️

引用:
原帖由 Random_Thoughts 於 2020-1-23 09:43 AM 發表
而家希望大陸禁得住第二波爆發, 而第一波又唔太嚴重.

否則冇眼睇
只有用當年沙示做法。
隔離、即時火化,不準和家人見最後一面。

引用:
原帖由 puisang2015 於 2020-1-23 04:10 PM 發表

唔係面對我 係面對全香港市民 不論派別 
全港

你都識講啦! 全香港呀! 唔係得你同我呀! 而要平衡對整體利益最好絕對唔等於民粹架!

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2020-1-23 08:36 AM 發表
//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200123/photo/0123-00174-001b1.jpg

香港宣告失守!爆發大半個月的武漢肺炎疫情終殺入港,一日內出現兩宗確診個案,一名年約五十歲的港男到過武漢探親後不適,本周日(19日)到威爾斯親王醫院急症室求診,但因未有發燒及肺炎症狀,不符合呈報準則獲准離開,結果幾日後病情加重再求醫,初步確診感染新型冠狀病毒 ...
香港特閪政府有撚做防疫,比張白紙叫大陸人自己填就算鳩數,成個膠鐵站尤如 冇掩雞籠,一車車甴近平新時代病毒不停供應。
根本中共國就是想用生化武器來迫害香港人。

有病趕快來香港吧,可以住度假村,專人服務,好招呼的

仆街政府同啲廢高官,完全無防疫,痴L線,學埋大陸收收埋埋,依家奶嘢啦,

引用:
原帖由 小毒b 於 2020-1-23 06:54 PM 發表

黃暴聽得多,第一次聽藍暴,你地仲要癲到幾時,我真係好想全港正常人變晒藍暴私了番你地,可惜藍營d 人冇你地甘中意暴力解決問題。
你無知都冇法

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2020-1-24 02:19 AM 發表

全港

你都識講啦! 全香港呀! 唔係得你同我呀! 而要平衡對整體利益最好絕對唔等於民粹架!
有平衡到咩? 

香港人做錯左乜要受一個咁既政府所玩弄....?!

引用:
原帖由 tasila 於 2020-1-23 09:35 AM 發表
一早講左,爆硬。 港府面對病毒採取既措施根本可以叫大開中門 ,只差無放 招財貓
無一個國家會因為傳染病禁止人入境,英美歐如是。如有需要,世衛會有指引。重點是能儘快找出並隔離患者及接觸者。關口近幾日已成功找出並隔離患者,政府有做嘢喎。

引用:
原帖由 s051324 於 2020-1-23 09:22 PM 發表
香港政府以若無其事態度對待武漢肺炎,終有一日香港會出事,最後預言成真。宜家點拆炸彈,頂你啦! 宜家叫人填健康申報,而非禁止所有武漢航班/高鐵來港,而且醫院玩抽籤叫醫生照顧肺炎病人,並非自願參與,睇來香港醫療系統即將崩潰 ...
新一代人做醫生為錢而做,難有仁心仁術者,自求多福吧

引用:
原帖由 puisang2015 於 2020-1-24 10:43 AM 發表

有平衡到咩? 
你覺得對家會平衡得更好咩?

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2020-1-24 12:02 PM 發表

你覺得對家會平衡得更好咩?
次次衝突 偏幫黑警 話冇警暴

引用:
原帖由 puisang2015 於 2020-1-24 12:15 PM 發表

次次衝突 偏幫黑警 話冇警暴
一哥肯認數架喎?? 林鄭最少有澄清過支持警察唔等於支持過份嘅行為喎??? 宜家係邊邊冇認過數唔肯直認自己人啲暴力唔啱????

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]