• 瀏覽: 57,955
  • 回覆: 433
  • 追帖: 2
+28
有些人因為想壯陽而食野味。

竹鼠的病毒則是來自更低等的寄生蟲類害蟲.....美狗!

引用:
原帖由 kelvin288 於 2020-1-21 09:18 PM 發表
野味小食為妙
咪L就係!班L樣上次賴過鑊甘既都吾識驚,仲吾禁絕尼味野,今次真係自己攞九黎,自己仆街好啦!咪L累到無辜

引用:
原帖由 TGator 於 2020-1-21 09:55 PM 發表

香港快D申請免費輸出老鼠比大陸人享用
香港只有曱甴可供應

引用:
原帖由 laws168 於 2020-1-21 07:37 PM 發表
鼠類都帶給人類不少死亡教訓,如黑死病,現在還有人食鼠類。
兔都好似係鼠科?咪一樣好多人食。

有冇咁多人食竹鼠呀?

引用:
原帖由 煙hai 於 2020-1-21 19:12 發表
武漢新型冠狀病毒持續擴散。國家衞健委高級別專家組組長、中國工程院院士兼國家呼吸系統疾病臨床研究專家鍾南山接受央視訪問表示,根據目前資料,新型冠狀病毒確定人傳人,病毒源頭是野生動物,可能是竹鼠、獾之類...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20200121/share_2020012117104890460.jpg

...
身為中國人嘅我,我都唔太認同食野味會補身。食咗未一洩如注,你估一柱擎天咩?

引用:
原帖由 煙hai 於 2020-1-21 07:12 PM 發表
武漢新型冠狀病毒持續擴散。國家衞健委高級別專家組組長、中國工程院院士兼國家呼吸系統疾病臨床研究專家鍾南山接受央視訪問表示,根據目前資料,新型冠狀病毒確定人傳人,病毒源頭是野生動物,可能是竹鼠、獾之類...

...
乞兒蝗國又食出事!

引用:
原帖由 67中國 於 2020-1-21 09:17 PM 發表
中國人真係地球的毒瘤
你真係好能毒瘤

引用:
原帖由 得閒看看 於 2020-1-21 09:49 PM 發表
之前又話係蝙蝠!
係香港磚家講的

應該是食咗曱甴

因為有人推廣
引用:
原帖由 A1000 於 2020-1-21 10:20 PM 發表
有冇咁多人食竹鼠呀?
https://www.youtube.com/watch?v=Ssqb4oVj8u0

引用:
原帖由 ~CHEMISTRY~ 於 2020-1-21 09:32 PM 發表
華農慘了 但竹鼠9成圈養喎
最慘係果一成可能出事呢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]